Нинова: Искаха ми оставка пред журналистите, на Пленума – не

1
109
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Искаха моята оставка пред журналистите, вътре на Пленума нямаше дискусия по този въпрос”. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, информира NOVA.

Тази неделя се събра Пленумът на Националния съвет на БСП, на който се обсъждат резултатите от местните избори. Преди дни обаче група социалисти разпространиха алтернативен критичен анализ, в който ясно се заявява, че Нинова трябва да подаде оставка. Негов автор е Чавдар Георгиев – член на Националния съвет. Причината: провал на местния вот, след който БСП отсъствала от управлението на общините в половин България.

Сред точките на Пленума тази неделя беше решението за пълен цикъл от избори в БСП. Това се налага, тъй като изтича мандатът на 49-тия конгрес на БСП.

„Пленумът прие решение за започване на процес на нови избори в партията, през април преди конгреса ще имаме пряк избор на председател”, каза още Нинова.

„Приехме решение структурите по места да започнат анализа всяка една конкретно за своя резултат. Да стартираме отчетно-изборната кампания от 1 декември, която да приключи през май догодина и през април преди конгреса да имаме пряк избор на председател. В отчетно-изборната кампания да се отчете изтеклият мандат, анализът на резултатите и да се номинират кандидатури от структурите по места. Ще имаме нови общински председатели, нови областни председатели, предложения за делегати на конгреса, номинации за председател с пряк избор и т.н. Започваме този процес на нови избори в партията. Ние го наричаме цикъл – отчет и избори“, каза още Нинова.