Синя хармония – цвят на България за 2020 година

2
329
Добави коментар
Dysign
Dysign

Според специалистите, участвали в избора за цвят на годината, тенденциите за 2020 година ще бъдат свързани с вдъхновение, искреност и спокойствие в общуването, но и със самочувствие, увереност и концентрация. Това ще ни донесе едновременно жизненост и баланс, а цветът, който ги олицетворява, е Синя хармония. Според много проучвания в Европа и Съединените щати, именно синьото е цветът, който най-често се свързва с хармония, вярност, безкрайност, въображение, но и с интелигентност, знания, спокойствие и фокус.

В съчетание този цвят се комбинира прекрасно както с естествени дървесни материали – светъл или тъмен дъб, клен, акация, така и с метали като сребро, хром, месинг, алуминий. Чудесни комбинации се получават също с бяло, с по-светли сини нюанси, със сиво в светлата и тъмната гама, с топли и наситени цветове като керемида, охра, марсала, както и с по-нежните крем и екрю.

Възможностите за употреба на цвета Синя хармония в интериора на дома, са различни, но всички дават простор на въображението. Неговата наситена и дълбока тоналност позволява да го приложите в почти всички помещения на дома, като избягвате само най-малките, тесни и тъмни пространства, и не прекалявате с употребата му в останалите.

Идеите за декорация могат да тръгнат във всякакви посоки – боя за стени, дамаски за мека мебел, възглавнички, килими, картини, материали за мебели, плочки за баня, но винаги ще стигаме до общото усещане за стабилност и дълбочина на синьото, балансирани от идеята за безкрайна свобода и въздушност.

Това е духът на 2020-та година, според Оргахим – вдъхновението, което ще изпълва пространството във и около нас. Пуснете го в дома си, насладете се на най- чистата му форма и изпълнете дните си с увереност и искреност, самочувствие и сила – за един по-добър живот.