Блогът на Апостол Апостолов :: КОВЧЕГЪТ НЯМА ДЖОБОВЕ

2
221
Добави коментар
tocco
tocco

                                                              ИМА И ТАКИВА ХОРА…

 

 

Трупането на пари отдавна е едно от основните хобита за хората, дори не е нужно те да бъдат харчени, главното е в банковата сметка да има повечко нули. Хората буквално да обсебени от парите и хабят целия си живот за това, в тяхната банкова сметка да има колкото се може повече от финикийските знаци.

 

Малцина са онези, които разбират, че катафалката багажник няма и завещават своите активи на различни благотворителни фондове. Именно затова създателят на мрежата от магазини Duty Free Чарлз Фини може да се смята за наистина уникален човек, все пак, докато останалите трупат пари, той прави всичко по силите си, да се отърве от тях. Още приживе мъжът е изхарчил за благотворителност около 7.5 милиарда долара.

Първият магазин от мрежата Duty Free Shoppers е открит през 1960 година в Хонконг, последвали го още няколко по крайбрежията на САЩ. Като резултат, за около 10 години предприемчивият Фини натрупал състояние в размер на 300 милиона долара. През 1988 година Forbes го нарежда на 31-во място сред най-богатите хора на планетата.

 

Чарлз Фини е един от първите милиардери, които са започнали да дават огромни суми за благотворителност, вдъхновявайки с това мнозина да последват стъпките им. Например, Бил Гейтс и Уорън Бъфет са казвали, че именно примерът на Фини е бил ключов за тях.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.