Мазило от ветеринарната – струва 6.90 лв, а маха болки в гърба, кръста, лекува хемороиди и дискова херния!

3
194
Добави коментар
slavchev
slavchev

Силата на крема Рефригеранс е в пъти по-голяма от тази на останалите мазила за болки в кръста, възпаления, отоци и други, разбра Вести 365!

Болки в кръста, плексит, отоци, възпаления – едва ли има човек, който да не се е сблъсквал с някоя от тези болежки. И да не си е патил от тях. Няма как да не се съгласим обаче, че повечето от мазилата, които ни продават в аптечната мрежа, са скъпи и неефикасни.

Мажеш се, а нищо не помага. Болката си остава, а на теб не ти остава друго, освен да търпиш и да се молиш да отмине. Може би точно затова все повече хора търсят и намират спасение не в човешките, а във ветеринарните аптеки

Много са илачите оттам, които успешно лекуват и нашите, човешки болежки.

Днес обаче ви запознаваме с крема, който купуват бедни и богати. И който прави чудеса срещу болки в кръста, отоци, възпаления, плексит, ставни и мускулни проблеми, а дори и хемороиди.

Този крем струва 5 лева и се казва Рефригеранс. Може да го откриете във всяка ветеринарна аптека. Първоначалното му приложение е било върху проблеми с млечните жлези на животните. Ако щете вярвайте обаче, родилки и кърмачки у нас са предоволни от него. Отворете форума на БГ Мама и сами ще се уверите в това от коментарите на дамите.

Доказани са ползите и чудотворното му въздействие при възпаление на ставите и костите, болки в кръста, артрит, плексит, дори настинка. Нужно е само да вземете повечко от него и да го втриете в проблемната си област.

Обикновено е достатъчно да се намажете не повече от три пъти, за да отшумят всички проблеми и отново да се почувствате “бял човек”.

За беда или не, все повече хора у нас оценяват по-високо препаратите и мазилата за животни от тези, предназначени за човека.

Опитайте ако имате някой от гореизброените проблеми и ще се уверите лично в могъщата сила на Рефригеранс. Какво ли още бихме могли да заимстваме от животните… Със сигурност много и полезни неща.

При хемороиди

Едва ли е необходимо да обясняваме какво представляват хемороидите и как да се лекуват; който е патил знае за какъв тип мъки става дума. Особено тежко е, когато проклетите хемороиди са възпалени и усещанията за сърбеж и болка са напрево непоносими. В такива случаи медицината препоръчва грижи за по-лесна дефекация, няколко дни на легло вкъщи и облекчаващи компреси.

Действат добре 30-процентен спиртен разтвор, буровин (споменатият вече разтвор на Буров – разреден осемпроцентов разтвор на алуминиев ацетат) или марли с маста на Вишневски. Логично е да допуснем, че алуминиевият ацетат от коментирания рефригеранс ще постигне същия ефект – противовъзпалителен, стягащ, охлаждащ и успокояващ. Според практикували достатъчно е намазване с малко количество от крема 2-3 пъти дневно.

При мастит и болки в гърдите

Продуктът се цени като добро средство за локално външно приложение

Едно от приложенията на рефригеранс е при мастит у животни. Възпаленото виме се масажира с малки дози от крема 2-3 пъти дневно, като се разчита на въздействието на алуминиевия ацетат. Компонентът действа противовъзпалително, охлажда и успокоява . В хуманната медицина същият компонент се коментира като спойващо вещество и детергент с локално действие (framar.bg).

Като форма на самолечение компресите с разтвор на алуминиев ацетат са познати и практикувани. Практиката сочи и случаи, при които лек масаж с рефригеранс при мастит в начална фаза може да окаже положителен ефект. Във форумите все пак има и ядосани коментари от типа на този – че женската гръд все пак не е виме и би следвало към подобен сериозен проблем да се отнасяме с по-голямо уважение и доверие към лекарите.

При артрит, бурсит, плексит и отоци

Темата за лечението на тези заболявания е истинско море: няма начин да се изброят всички медикаменти, които се използват при артрит, бурсит, плексит, за премахване на отоци – следствие от възпалителните процеси в опорно-двигателния апарат и прилежащите нерви, и т.н. Можем с дни да говорим за антибиотици, нестероидни противовъзпалителни, за хранителни добавки и аналгетици, за билкови отвари и компреси. Мнозина твърдят, че нищо от тези лекарства не им е помогнало – но след като научили за конския крем, намазали се и готово, болката вече я няма.

Логично – след като кремът лекува същите диагнози при животни, защо да не допуснем, че рефригеранс наистина облекчава болката и възпалението в тези случаи? Ако намазването не причинява зачервяване, парене, сърбеж, т.е. липсва реакция на свръхчувствителност – да действаме, още повече, че – както вече видяхме – мазилото не е никак скъпо.

При дискова херния

Не са малко хората с дискова херния, които използват най-различни гелове и кремове, за да облекчат болките си. Обикновено самолекуващите се допускат една основна грешка – използват мазила със затоплящ ефект, а при болки от дискова херния освен другите проблеми, почти винаги е налице и остър възпалителен процес. По-скоро тук би вършил работа именно продукт от рода на рефригеранс, който е с охлаждащ ефект. Ако и той не помага – вижте тук рецептата за лечение на дискова херния с бабини зъби !

При други болки в ставите

Най-често рефригеранс се използва тъкмо при болки в ставите – колянната на първо място, тазобедрена и раменна. Прилагането на малки дози 2-3 пъти дневно снема напрежението, успокоява и облекчава движенията. Интересни коментари има по повод използването на алуминиево фолио срещу болки в ставите – практика от руската и китайската народна медицина. Болното коляно се увива с домакинско алуминиено фолио, прикрепва се с кърпа или шал и се оставя така за цяла нощ. Твърди се, че курс от 7 процедури прогонва болката. Намазването с рефригеранс като че ли изглежда по лесно?

Рефригеранс при лечение на животни

Крем рефригеранс се полага локално външно, след като проблемната зона се подстриже и почисти от козина. Мястото се маже два-три пъти дневно с малки количества от продукта. Няма ограничения във времето, целта е пълното излекуване.

Използва се при възпалени сухожилия, при артрити, ожулвания и контузии с хематоми, при възпалителни отоци. При мастит у животни кремът се полага с леки масажни движения, които обработват жлезата по посока към основата. Повтаря се 2-3 пъти дневно.

Съдържание на рефригеранс

Така изглежда масажният крем рефрижеранс, представен от производителя в козметичната листа

Ако все пак болките ви не утихват след приложените терапии и търсите алтернатива, опитайте с рефригеранс. Но потърсете продукта с надпис на опаковката МАСАЖЕН КРЕМ РЕФРИГЕРАНС, който козметична версия – съобразена с човешкия интерес към лекарството. В производствената листа на Ветпром например фигурират и двата продукта: Рефригеранс и Масажен крем рефригеранс. Оригиналният рефригеранс съдържа, по информация на производителя, прословутия алуминиев ацетат, както и Wool Fat, Sorbitan oleate, White Soft Paraffin, Paraffin liquid и Purified Water . Този продукт е за говеда, овце, кози, коне, магарета, прасета, кучета и котки.

Масажният крем също съдържа основния компонент алуминиев ацетат, но и още множество познати съставки. Алуминиевият ацетат упражнява антисептичния си ефект, стяга тъканите, блокира възпалението. Евкалиптовото масло тонизира и подсилва антисептичното действие на ацетата. Кремът съдържа още екстракт от невен – противовъзпалителен компонент, хидратиращ и балансиращ клетъчното хранене. Мазилото съдържа също течен парафин, ланолин и вазелин, съставки, които гарантират кремообразната консистенция, поддържат водния и масления баланс на епитела и ускоряват регенерацията му (vetprom.bg). Производителят го препоръчва като масажна козметика за всекидневна употреба, при изгаряния и продължителен престой на слънце, при прекалено суха кожа.

Други “конски” илачи

Рефригеранс не е единственият продукт от ветеринаря, който може да свърши работа за собствените ни болежки. Особено висок е интересът към тривитаминол – комбинация от витамини, и още едно мазило с доказано лечебно въздействие – антифлегмин.

Рефригеранс или антифлегмин?

Антифлегминът е коментиран във форумите като лекарство за разширени вени и възпалени хемороиди. При животни се използва за възпалено виме, рани с гнойни огнища и некрози, артрити. Съдържа камфор, фенол, вазелин и линолин. Според споделяния във форумите приложението му при външни хемороиди доказано обезболява и редуцира отока, потиска мъчителния сърбеж. Не се препоръчва за вътрешни хемороиди поради съдържанието на камфор, а и поради риска самолечението да разчита на заблудата – понякога страданието е онкологично.

По-малък е рискът, ако с антифлегмин се лекуват разширени вени. И тук обаче не трябва да се прекалява – дори конското мазило да е препоръчано от собственото ни джипи. Не бива да забравяме, че лекарствата за животни действат по-силно заради по-високите концентрации на активните компоненти. Това все пак разбираемо крие някакви опасности. И още едно приложение на антифлегмина е при мастит; едва ли някой лекар сериозно ще го препоръча, но форумите за мами свидетелстват, че върши работа.

Рефригеранс или антифлегмин? Ако сте решили да заложите на зоопродуктите, вземете си рефригеранс за болното коляно и антифлегмин за разширените вени. Може и да помогнат – ако пък не, няма да сте потрошили много пари…

Източник: Gzona

Оцени публикацията

Общо гласували