Круиз по Нил, екскурзия в Кайро и мини почивка в Хургада с полет София – Хургада

1
153
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Ден 1 Хургада

Полет София – Хургада. Трансфер и настаняване в хотела след 14.00 ч. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Хургада

Свободен ден в Хургада с възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.

Ден 3 Асуан

Рано сутринта отпътуване за Асуан / Хургада – Асуан 515 км /. Закуска и обяд – сух пакет. Пристигане след обяд и екскурзия с лодка до храма на Изида, който е бил издигнат на остров Фила и е един от преместените храмове в Египет след построяването на асуанския язовир. Настаняване на кораба. Свободно време. Вечеря. Нощувка на борда.

Ден 4 Асуан – Ком Омбо

Допълнителна екскурзия до Абу Симбел /провежда се много рано сутринта, закуската е сух пакет/. Тези, които не са записали екскурзията, ще се насладят на закуска и свободно време на борда на кораба. Екскурзия с посещение на язовирната стена в Асуан, където ще се събере цялата група. Връщане за обяд на борда и отплаване към Ком Омбо – прекрасна възможност да се насладите на красивата панорама по бреговете на Нил. Пристигане в късния следобед и разглеждане на уникалния двоен религиозен комплекс Ком Омбо, посветен на Хор- бога с глава на сокол и Собек – бога – крокодил. Вечеря. Отплаване към Едфу. Нощувка.

Ден 5 Едфу

Преди закуска екскурзия с карета до храма на Хор в Едфу – един от най-забележителните и добре запазени монументи в Египет. Строежът започва през 237 гр.пр.Хр. и е завършен при управлението на Птолемей IV, 180 години по-късно. Носи традиционните архитектурни елементи за Новото царство, комбинирани с гръцки „мамиси“ – домове на божествените птици. Връщане на кораба и закуска. Отплаване към Есна и Луксор. Свободно време. Обяд. Преминаване през шлюзовете при гр.Есна. Пристигане в късния следобед и разглеждане на храма в Луксор. Вечеря. Нощувка на борда.

Ден 6 Луксор и Карнак

Закуска. Екскурзия до западния бряг на Нил, където се намират Долината на царете с гробниците на почти всички фараони от 18, 19 и 20-тата династия, от Тутмос I до Рамзес X. До сега са открити 62 гробници, включени в листата на ЮНЕСКО. Кратка спирка в магазин за алабастър. Посещение на храма на Хатшепсут, единствената жена – фараон и Колосите на Мемнум, изградени от един единствен къс пясъчник през 14в.пр.Хр. Обяд на кораба. Разходка с фелука – типична местна лодка. Следва разглеждане на храма в Карнак на източния бряг, част от най-големия религиозен комплекс в света. Посещение на магазин за папируси и трансфер до гарата. Настаняване в спален вагон. Вечеря и нощувка във влака.

Ден 7 Кайро

Закуска във влака. Пристигане в Кайро рано сутринта и екскурзия до Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза – най-големия, най-стария и най-известния от безбройните запазени сфинксове в Египет. Посещение на магазин за египетски ароматни масла Обяд в ресторант. Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Ден 8

Закуска. Трансфер до летището за сутрешен полет до София.

Полетно разписание
Валидно към 25.10, възможни са промени
Превозвач: Bulgarian Air Charter
 
София – Хургада – 07:30 – 09:30 ч.
Кайро – София – 10:00 – 13:40 ч.
София – Кайро 07:30 – 09:10 ч.
Хургада – София 10:20 – 14:20 ч.
 
Допълнителни екскурзии в Египет – за круиз с полет до Хургада
 
Остров Гифтън – от Хургада
Ден за разходка с лодка в Червено море. Ще отидем до необитаемия остров Гифтън, ще поплуваме и с помощта на шнорхел, ще можем да де гмурнем под вода, за да преброим  коралите. Ще имаме обяд с включени безалкохолни напитки.  
Времетраене – цял ден. Включва трансфер, обяд с безалкохолни напитки,  оборудване  за плуване.
Цена: на възрастен – 40 долара / дете до 11.99 г- 20 долара
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата. Не се гарантира придружител на български език.
 
Лодка със стъклено дъно – от Хургада
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.
Времетраене – около 3 часа. Включва трансфер, билет за лодката.
Цена: на възрастен – 40 долара / дете до 11.99 г – 20 долара  
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата. Не се гарантира придружител на български език.
 
Сахара парк ( Мега сафари ) – от Хургада
Да се потопим в очарованието на пустинята – джипове, бъгита, яздене на камили и коне, бедуинско село, барбекю с включени напитки, ориенталско шоу и бели денс…
Времетраене- около 6 часа. Включва трансфер, местен екскурзовод, барбекю с безалкохолни напитки.
Цена: на възрастен – 65 долара / дете до 11.99 г – 33 долара
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата. Не се гарантира придружител на български език.
 
Гмуркане – от Хургада
Емоцията на сезона за всички любители на подводния свят. С пълна екипировка и личен инструктор, ще се потопим  във водите на Червено море и ще се запознаем отблизо с обитателите, които крие…
Времетраене – половин ден. Включва трансфер, пълна екипировка, личен инструктор.
Цена: на възрастен – 65 долара
*Не се препоръчава за деца под 12 г.
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата. Не се гарантира придружител на български език.
 
Абу Симбел – от Асуан
Абу Симбел е комплекс от 2 храма, изградени през 13 век преди Христа. Четирите колосални статуи на Рамзес II, издигащи се пред входа му, са блестящ пример за древното египетско изкуство. Комплексът се смята за един от най-величествените от този период. При изграждането на асуанския язовир през 60-те години на 20 век се разработва грандиозен проект за преместването на храмовете. Те са разглобени и издигнати на ново място, за да бъдат спасени от покачващите се води. 
Цена: на възрастен – 110 долара / дете до 11.99 гг. – 55 долара
*Екскурзията се провежда с тръгване много рано сутринта. Цената е валидна при минимум 6 платили и се записва задължително от България.
 
С балон над Луксор
Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан – това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.
Екскурзията се провежда през последния ден на круизния кораб.
Цена: на възрастен – 110 долара
Дете 06- 11.99г – 110 долара / Деца под 6г. не се допускат
*Екскурзията се осъществява независимо от броя записани туристи от групата
 
Цените са валидни към 05.08.2019. Възможни са промени.
 
Резервации:
При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.
 
Условия:                                                                                                                                                                                                                                   
Цените на горивата са калкулирани с параметри 750 $/ тон.
Цената на екскурзията е смятана при курс 1 щ.долар = 1,72 лв. При промяна в курса ще има преизчисляване на цената.
Възможна е промяна в полетното разписание.
Цената на екскурзията е валидна при 30 пълно платили.туристи
Има доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г.
Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой – 30 дни преди датата на  отпътуване.
За пътуване до Египет е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на влизане в страната..
Не са необходими ваксинации.
Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на „ЗД Евроинс” АД.
 
Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня, следващ деня на подписване на договора, до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – такса в размер на 100 лв. на турист
 2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от внесения депозит
 3/ под 30 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на туристическия пакет

Примерни хотели:
Hawaii Le Jardin 5*, Hurgada
Grand Sun Cruise 5* – www.grand-cruises.com/index.php?id=59
Cairo Concorde El. Salam 5* или Cairo Pyramids 5*
www.concorde-el-salam.hotelscairo.net/en/  
www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/egypt/cairo/cairo-pyramids-hotel

Цени за ранни записвания – резервации до 20.12:

На човек в двойна или тройна стая
Единична стая
Дете до 5.99 г.
Дете 6-11.99 г.

1485 лв.
1690 лв.
905 лв.
1190 лв.

Децата имат отстъпка като трети човек в стая.

Самолетни билети с летищни такси и 20 кг багаж – чартърен полет; 3 нощувки на борда на 5* речен круизен кораб със закуска, обяд и вечеря; 2 нощувки на база All inclusive в Хургада в хотел 5*; 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 5* Кайро; 1 нощувка със закуска и вечеря в спален вагон Луксор – Кайро; Всички трансфери по програмата; Обяд сух пакет при пътуването до Асуан; Екскурзия да язовирната стена в Асуан; Екскурзия с лодка до храма на Изида; Посещение на храма на Хор в Едфу; Посещение на храма на Хор и Собек в Ком Омбо; Екскурзия до храмовете в Луксор и Карнак; Посещение на Долината на царете, Храма на Хатшепсут и колосите на Мемнум; Разходка с фелука в Луксор; Екскурзия до Пирамидите в Гиза; Посещение на Египетския музей; Обяд в Кайро; Входни такси за всички изброени музеи и обекти; Медицинска застраховка с асистанс и покритие 10 000 евро; Водач от България

Виза – 25 щ.д., заплаща се на летището; Такса обслужване – 30 долара за целия престой, заплаща се при пристигането; Слушалки по време на екскурзиите – 10 лв., заявяват се от България. Допълнителни екскурзии; Напитки. Горивна такса, ако има такава, се обявява 21 дни преди полета. Доплащане за медицинска застраховка за лица, навършили 66 г. – 1,50 лв. на ден / на човек