41 елхи грейват пред НДК :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
219
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

В светеща гора от елхи ще се превърне пространството около НДК на 1 декември. Цели 41 коледни дръвчета, заедно с традиционното на Столична община ще бъдат украсени пред културния център на София.

Кметицата  Йорданка Фандъкова ще запали светлините и на 40 Елхи на таланта, които са част от благотворителната кампания на фондация „Стоян Камбарев“ заедно с кметството. Елхите ще оформят красива, блестяща алея в района.

Целта на кампанията „Елхи на таланта“ е всеки да украси своя жива елха и да направи дарение.

Събраните средства ще бъдат дадени като стипендии не млади музикални таланти, изработването на късометражни филми, участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали.

Ще бъдат подкрепени и талантливи деца от 10 многодетни семейства в нужда. Елхите на талантите ще са пред НДК до 15-ти януари 2020 г.

След това вечнозелените дръвчета ще бъдат дарени на общината за засаждане, полагайки началото на Гората на Талантите. Всеки ентусиаст може да стане част от кампанията до Коледа.