MGI JETVARNISH 3D – базова система за дигитално UV лакиране

2
177
Добави коментар
maznio007
maznio007

Konica Minolta представи MGI JETVARNISH 3D системата за дигитално облагородяване на печатна продукция. Демонстрационна машина вече е инсталирана в Core Competence Center във Франция. Системата вече е в продажба.

 

MGI JETVARNISH 3D One е предназначена за пазари като производство на опаковки в малки тиражи, книги, списания, брошури, фотоалбуми и поздравителни картички. Потенциалните клиенти включват дигитални печатници, компании от графичната индустрия и всички съществуващи клиенти на Konica Minolta.

Машината използва един универсален лак за постигане на различни двуизмерни и триизмерни тактилни ефекти – от нанасяне на тънък слой лак до създаване на релеф с едно преминаване през машината.

Основните характеристики на най-новото допълнение към JETVARNISH гамата включват:

По-ниска първоначална инвестиция и производствени разходи, които позволяват по-гъвкаво финансиране; Регулируема височина на лаковото покритие между 21 и 116 микрона с едно преминаване; AIS скенер за автоматичен регистър на всеки лист без потребност от марки, технологичен отпадък и на практика без време за подготовка; MGI софтуер, включително приложение за редактиране на частичния лак за модифициране на поръчките в тираж, калкулатор на разходите и инструмент за управление на поръчките.

Базовата спецификация включва MGI технология, съчетана с пиезоелектрични глави на Konica Minolta. Печатът може да бъде реализиран чрез офсетови или цифрови технологии. Сушенето и фиксирането стават в реално време чрез екологична LED технология. Максималната скорост е до 2077 листа A3 в час. Максималният размер е 364 x 750mm.

Възможните опции включват възможности за персонализация, автоматично преобразуване, което преобразува PDF-ъ в TIFF файлове и опция за AIS скенерът, която осигурява поддръжка на специализирани метализирани материали за печат.

Източник: konicaminolta.eu Текста написа: Мартин Новев 

  отпечатай