„Арсенал“ уволни Унай Емери :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник, видео

1
196
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Футболният „Арсенал“ уволни досегашния си мениджър Унай Емири. Това съобщават „артилеристите“ на официалния си сайт.

Промяната идва часове след загубата на английския тим с 1:2 от „Айнтрахт“ в груповата фаза на Лига Европа. Причината, според официалното съобщение е, че испанецът не е могъл да постигне желаните успехи с тима.

За наследник на Емери се посочва бившият футболист и треньор в детско-юношеската школа на „Арсенал“ Фреди Люнберг. Шведът има 216 мача за тима в периода 1998-2007 г. На сметката си има 46 гола.

Емери пое тима през май 2018 г. Той зае поста след 22-годишната ера на Арсен Венгер. През миналия сезон „Арсенал“ завърши на 5-о място в английското първенство и игра финал в Лига Европа. През настоящата кампания „артилеристите“ са 8-и с 4 победи от 13 мача в Англия, а във втория по сила европейски клубен турнир имат висок шанс да продължат в елиминациите.

Само че периодът за Емери не е особено сполучлив, тъй като от 7 мача във всички турнири „Арсенал“ няма победа. За последно тимът от Лондон се поздрави с успех срещу „Витория“ Гимараеш на 24 октомври.

Испанецът беше начело на отбора в 78 мача, в които постигна 43 победи, 16 равенства и 19 загуби.

Феновете би трябвало да са доволни от избора на ръководството да освободи мениджъра. В последните седмици привържениците изразяват остро недоволството си от решенията на мениджъра, като в мача срещу „Айнтрахт“ на стадиона на „Арсенал“ по трибуните имаше шокиращо малко количество зрители – едва около 1000-2000.

„Отправяме най-искрената ни благодарност към Унай и колегите му, които бяха неудържими в усилията си да върнат клуба да се състезава на нивото, което всички очакваме и изискваме. Пожелаваме на Унай и неговия екип бъдещи успехи“, се казва в съобщението от ръководството на „Арсенал“.