Откакто научих, никога не изхвърлям семките на гроздето – лечебната им мощ е равна на цяла аптека:

1
79
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Вероятно и вие с нетърпение чакате първите ароматни чепки грозде на пазара, за да вкусите сладостта на любимия есенен плод. Но знаете ли, че не по-малко ценни са семената на гроздето , които така безотговорно изхвърляме? Оказва се, че те се равняват на цяла природна аптека, способна да ни предпази и помогне срещу различни здравословни проблеми .

Гроздовите семена имат следните полезни свойства

Подобряват състоянието на кожата

Гроздовите семена съдържат колаген и спомагат за това, да имаме по-здрава кожа, предотвратявайки появата на бръчки и възрастови петна. Те са отличен начин за борба с акнето, а също така намаляват бръчките на лицето и стриите, правейки кожата по-еластична.

Съдържат мощен антиоксидант

Гроздовите семена съдържат огромно количество токоферол, който е мощен антиоксидант, изключително необходим на организма.

Подобряват зрението

Гроздовото семе е богато на витамин Е, който засилва остротата на зрението, а също така предотвратява проблемите със зрението, причинени от диабет.

Пречистват кръвта и подобряват кръвообращението

Семената на гроздето укрепват кръвоносните съдове. Те пречистват кръвта от вредни вещества и са полезни, особено за хора, страдащи от сърдечни заболявания.

Предотвратяват рак

Гроздовите семена съдържат мощни антиоксиданти, които предотвратяват някои видове рак, като рак на простатата, кожата или гърдата.

Те имат противовъзпалителни и антибактериални свойства

Гроздовите семена прочистват червата и лекуват инфекции на пикочните пътища, колит, гастрит и синузит, както и кожни проблеми като дерматит.

Предотвратяват косопада

Гроздовите семена подобряват кръвообращението, което препятства загубата на коса. Те укрепват корените на косата, допринасяйки за здравето и красотата на косъма.

Те са естествен хормон

Гроздовите семена са отличен естествен хормон, който регулира симптомите на менопаузата.

КАК ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ГРОЗДОВИТЕ СЕМКИ

Когато ядете грозде, не изхвърляйте семената, а ги поглъщайте с пулпата. Ако пък не може да понасяте вкуса им, можете да си купите специални капсули, съдържащи смлените семена – попитайте в аптеката.

Бъдете здрави!