Стенд за дюзи – Гост-блог за рекламни и PR статиии

1
149
Добави коментар
fire19
fire19

Проверката на дюзи става на стенд, който имитира работата на автомобилния двигател във всички възможни режими. Докато това се случва, стендът за дюзи отчита данни от работата на инжекторите, като оценява ефективността им при експлоатация във всеки един режим. 

София Дизел Център разполага с високотехнологичен стенд за дюзи, който тества и издава протоколи за най-съвременни видове инжектори – Common Rail, както, разбира се, и за всички предишни поколения дюзи. 

Тестове на стенд за дюзи

При проверка на дюзи в София Дизел Център специалист от сервиза качва инжектора на стенд и го свързва към тръбата за подаване на гориво, приемната тръба за разпръснатото гориво и електрическия кабел за управление. След това професионалният стенд за дюзи в автоматичен режим извършва всички необходими тестове. В процеса на провеждането им техникът може да зададе някои допълнителни параметри и, при необходимост, да повтори нужните тестове. 

Тест на инжекторите

На стенд за дюзи инжекторът преминава и режим на максимално натоварване. В горивната рампа се създава максимално налягане, с което дюзата трябва да се справи, а през това време електронният клапан трябва да работи нормално. 

Тест за режим на предварителни впръсквания на горивото

Следващ тест е проверка на дюзи на режим на предварителни впръсквания на горивото. Подават се микродози гориво, които се впръскват в цилиндрите на двигателя преди началото на основното впръскване на горивото. 

За установяване на причините за неизправност в работата на дюзата могат да бъдат проверени и нейните електрически параметри и качеството на работата на управляващата електроника. 

Получените данни след преминатите тестове на стенд за дюзи показват дали дюзата може да бъде отново инсталирана в двигателя или се налага тя да бъде ремонтирана. 

София Дизел Център предлага най-добра цена за проверка на дюзи на своите клиенти

Услугата по проверка на дюзи се извършва бързо и качествено от висококвалифицирани специалисти. При възникнали проблеми с дюзите по време на експлоатация на автомобилния двигател, не се колебайте да се обърнете към София Дизел Център, за да се възползвате от професионалните услуги на сервиза!