Иран | Global Tour

2
126
Добави коментар
ivangeorgiev2014
ivangeorgiev2014

Ден 1

ПЪРВИ ДЕН: 26.10.2018 – 19:40 ч. – среща с водача под информационното табло за заминаващи полети на терминал 2 на летище София. 21:40 ч. – отпътуване за Истанбул с полет на Turkish Airlines. Кацане на летището в Истанбул в 23:05 ч.

Ден 2

ВТОРИ ДЕН: 27.10.2018 – 01:30 ч. – отпътуване за Техеран. Пристигане на летището в Техеран в 05:00 ч. и посрещане от представител на местния партньор. Закуска. Разглеждане на забележителностите на Техеран – Вратата на Иран „Азади“, Националния музей на Иран и Музея на скъпоценните камъни. По време на обиколката е предвидено свободно време за обяд (не е включен в цената). Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Техеран.

Ден 3

ТРЕТИ ДЕН: 28.10.2018 – Закуска. Разходка из централната част на Техеран и посещение на Площада на революцията, посещение на дворцовия комплекс Голестан (ЮНЕСКО) – строен и използван като резиденция от представители на иранските династии Сафавид и Занд. Свободно време. Вечеря и нощувка в Техеран.

Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 29.10.2018 – Закуска. Отпътуване за Исфахан (450 км) – древен град, столица на Персия през XVII и нач. на XVIII век, прочут с невероятната си ислямска архитектура и изкуство. Спирка в Кашан – малък град, известен с производството на персийски килими. Посещение на Фин Гарден (ЮНЕСКО) – една от най-красивите и известни ирански градини, датираща от XV век. Посещение на къщата Боруйерди, построена през XVIII век от богатия търговец Сайед Боруйерди, за да увековечи любовта си към съпругата му от знатното семейство Табатабаи. Свободно време за обяд. Продължаване към Исфахан и пристигане. Разглеждане на забележителностите на Исфахан с екскурзовод: пл. „Наш-е-Джахан“ (известен и като Имамския площад) – един от най-големите и внушителни площади в света, заобиколен от сгради в сафавитски стил (една от най-големите ирански династии). Посещение на джамията на шейх Лотфолах с изящно украсен с мозайки интериор, парка и двореца Али Капу. Вечеря и нощувка в Исфахан.

Ден 5

ПЕТИ ДЕН: 30.10.2018 – Закуска. Посещение на катедралата Ванк и музея й, където ще научите за съдбата на депортираните тук от Османската империя арменци. Разходка през оживения арменски квартал Джолфа, който е характерен с уникалната си за Иран атмосфера. Посещение на двореца Чехел Сотун (ЮНЕСКО). Свободно време за обяд. Вечерта – посещение на прекрасно осветения аркаден мост над р. Заяндеруд. Вечеря и нощувка в Исфахан.

Ден 6

ШЕСТИ ДЕН: 31.10.2018 – Закуска. Отпътуване за Язд (310 км) – градът на вятърните кули и зороастрийските храмове. Спирка в Наин и посещение на Главната джамия на Наин, една от най-старите в Иран, датираща от IX век. Продължаване към Мейбод, където се посещава древната крепост Нарин, както и т.нар. Ледени къщи – гениално изобретение на местните за съхраняване на лед по време на горещото лято. Пристигане в Язд и посещение на две свещени за зороастрийците места – Кулата на мълчанието и Храма на огъня, където се поддържа постоянно запален огън от 470 г. до днес. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Язд.

Ден 7

СЕДМИ ДЕН: 01.11.2018 – Закуска. Посещение на Главната джамия на Язд, религиозния комплекс Емир Чакмак и градините Долат Абад (ЮНЕСКО). Свободно време за обяд. Отпътуване към Мехтиз, а от там към кервансарай Зеин-о-Дин (80 км), построен преди 400 години по заповед на Шах Абас I. Кервансарайът се намира на пътя на коприната и е част от цяла система от 999 страноприемници, построени за многобройните търговци. Тук ще можете да се потопите в автентичната пустинна атмосфера и наистина да се върнете 400 години назад. Вечеря и нощувка в кервансарай Зеин-о-Дин.

Ден 8

ОСМИ ДЕН: 02.11.2018 – Закуска. Отпътуване за Шираз (490 км). По пътя – посещение на Пасаргад – град, построен от Кир II Велики, шаханшах на Персийската империя от Ахеменидската династия, който е погребан тук. Пристигане в Шираз. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Шираз.

Ден 9

ДЕВЕТИ ДЕН: 03.11.2018 – Закуска. Отпътуване и посещение на Персеполис (60 км) – ритуалната столица на Ахеменидите (Първата персийска империя: 550 – 330 г. пр.н.е.), както и некропола на Ахеменидската династия (Naqsh-e Rustam). Връщане в Шираз (60 км) и свободно време за обяд. Посещение на забележителностите на Шираз – персийския град на поетите: джамията Насир ол Молк, мавзолея на Хафез – един от най-големите персийски поети. Посещение на градския пазар от XVIII век, на входа на който се намира джамията Вакил. Вечеря. Освобождаване на хотела около 22:00 ч. Трансфер до летището на Шираз.

Ден 10

ДЕСЕТИ ДЕН: 04.11.2018 – Отпътуване за Истанбул с полет на Turkish Airlines в 03:05 ч. Пристигане в 06:55 ч. Отпътуване за София в 08:35 ч. Кацане на летище София в 08:50 ч.

Екскурзията е десетдневна и включва 2 нощувки в Техеран, 2 нощувки в Исфахан, 1 нощувка в Язд, 1 нощувка в кервансарай Зеин-о-Дин, 1 нощувка в Шираз, късно освобождаване на хотела в Шираз последния ден и разглеждане с екскурзовод на забележителностите на Техеран, Кашан, Исфахан, Язд, Наин, Мейбод, Пасаргад, Шираз и Персеполис. Настаняването е на база полупансион в хотели 4 звезди и в кервансарай Зеин-о-Дин. Пакетната цена на екскурзията включва бутилка минерална вода на човек при транспорт с автобус, както и таксите за вход в посещаваните туристически обекти. Лети се с редовни полети на Turkish Airlines София – Истанбул – Техеран и Шираз – Истанбул – София (в пакетната цена са включени: летищни такси, чекиран багаж и малък салонен багаж). Вътрешните трансфери в Иран се извършват с минибус или автобус. Групата е с водач–придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача.

Примерни хотели по програмата:

Техеран: хотел Parsian Evin Hotel 4*, Parsian Cowsar Hotel 4*, Tehran Grand Hotel 4*, Parsian Enghelab Hotel 4*, Simorg Hotel 4*, Raamtin Residence Hotel 4*, Eram Grand Hotel 4*, Ferdowsi Hotel 4*, Aramis Hotel 4* или подобен;

Язд: хотел Dad hotel 4*,  Arg Jadid Yazd Hotel 4*, Moshir al-Mamalek Garden Hotel 4*, Yazd Laleh hotel 4*, Fahadan Museum Hotel 4*, Zein o din Caravanseray или подобен;

Шираз: хотел Elysee Hotel Shiraz 4*, Aryobarzan Hotel 4*, Setaregan Hotel 4*, Royal Shiraz Hotel 4*, Shiraz Parsian Hotel 4* или подобен;

Исфахан: хотел Safir Hotel 4*, Ali-Qapo Parsian hotel 4*, Aseman Hotel 4* или подобен;

За издаване на иранска виза е необходимо да имате международен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане. Туроператорът предлага покана и съдейства за издаване на виза.

Местна валута: Ирански риал

Общи условия:

Екскурзията се осъществява при минимум 15 записани. Пътуването се потвърждава най-малко 45 дни преди датата на тръгване;
Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на пакета;
Пълно плащане се извършва не по-късно от 65 дни преди датата на отпътуване;
При резервации и записване по-късно от 65 дни преди датата на отпътуване, заплащането се извършва еднократно – 100 %;
Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Анулационни условия:

Потребителят може да се откаже от организираното пътуване 85 (осемдесет и пет) или повече дни преди датата на отпътуване без да дължи неустойка (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети). Отказ от пътуване е налице и при неплащане в срок на дължимата по договора цена.

В случай, че Потребителят се откаже от организираното пътуване:

В интервала от 84 (осемдесет и четири) до 65 (шестдесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 70% от цената на организираното пътуване в лева.
В интервала от 64 (шестдесет и четири) до 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се възстановяват 30% от цената на организираното пътуване в лева.
Под 35 (тридесет и пет) дни преди датата на отпътуване на екскурзията му се задържа цялата сума за организираното пътуване в лева.

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.

Продължителност на полетите:

София – Истанбул и обратно: около 1 ч. и 25 мин. в посока
Истанбул – Техеран: около 3 ч.
Шираз – Истанбул: около 4 ч. и 20 мин.

При посещение на Иран, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Ирански риали, от България.

Агенцията предоставя следните намаления за екскурзиите си от „Каталог 2018“:
1. ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ – 3% от пакетната цена    (2 месеца преди датата на екскурзията – за записан турист се счита този, който е платил съответната предплата и е подписал договор).

2. ЗА ПОСТОЯННИ КЛИЕНТИ – 3% от пакетната цена  (клиенти, които вече са пътували с „Агенцията“). Клиентите, които ползват тази отстъпка, трябва в договора да упоменат последната екскурзия на „Агенцията”, на която са пътували.

От посочените отстъпки се ползва само една.

Намаленията не се прилагат при цените за деца и младежи.

Екскурзиите, при които се ползват горните намаления, са отбелязани в този сайт със следния знак:

Отстъпките не се прилагат при екскурзиите с цени за ранно записване отбелязани със знак   

Отстъпките не се прилагат при икономични или промоционални екскурзии, отбелязани със знак  

3. ЕКСКУРЗИИ СЪС СПЕЦАЛНА ЦЕНА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ – Екскурзиите, отбелязани със знак   , са с ранно записване. При тях е ясно упоменато до коя дата са валидни по-ниските цени.

При екскурзиите отбелязани със знаци      и   не се прилагат горните намаления за ранно записване и постоянни клиенти.