Серена Ортолани ще става майка

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Италианският Робурспорт Волей (Пезаро) загуби една от най-добрите си състезателки за целия сезон, след като Серена Ортолани обяви, че е бременна и няма да може да играе до юни 2013, когато се очаква да роди.

Така 25-годишната националка на Италия няма да може да завърши контракта си с тима от Серия А1, а през този сезон бе определна за капитан на състава.

„Разбрах новината в събота, а в понеделник получих потвърждението“, коментира Ортолани. „Всички ми се обаждат по телефона, за да ме поздравят, но аз изпитвам разнородни чувства. Да, щастлива съм, но и в същото време съжалявам заради отбора, който се отнесе към мен като с дъщеря. През последната година се разбирах перфектно с всички в щаба и по никакъв повод не исках да оставям тима ..“, добавя италианката. В понеделник тя проведе тренировка заедно със съотборничките си във фитнес залата, като всички плачеха от радост, но и от носталгия. „Все още съм раздвоена. На мен ми харесва, когато нещата се вършат добре. Това обаче не го очаквах. Да, с приятеля ми искахме да бъдем родители, но не точно сега“, продължава Серена.

„Иска ми се да си имам дъщеричка. Обикновено жените обявяват бременността си в третия месец, а аз го направих на третата седмица. Сега не знам какво ще правя докато родя, бях свикнала дните ми да са запълнени“, признава талантливата волейболистка.

Междувременно клубът обмисля да погледне към трансферния прозорец за заместничка на Ортолани, но ако не успее да намери класна състезателка не е изключена възможността румънката Даяна Мурешан да заиграе на овакантения пост.

bgvolleyball.com