Обосновани футболни прогнози за 15.12.2019

1
192
Добави коментар
vankatax
vankatax

Обосновани футболни прогнози Ювентус – Удинезе Ювентус

Ювентус понамали оборотите през последния месец като не стигна до нито една от обичайните си за последните години разгромни победи. Тимът получи страшно много критики за това, че просто блясъкът от играта му започна да изчезва. Всизвестно е по какъв начин се отнесоха медиите на „Ботуша“ и към спада в изявите на Кристиано Роналдо. В каквато и форма да е, португалецът си остава футболист от най-висока класа, който е способен да реши вски един двбой. Голям удар по „старата госпожа“ се оказа поражението от Лацио в края на миналата седмица и така Интер се утвърди на върха.

Малко по-рано Юве се пропука и срещу Сасуоло и то като домакин, завършвайки при 2:2, така че по отношение на резултатите си в първенството, тимът не е в никак добро състояние. Като оставим на заден план тези два провала, преди това Ювентус беше в серия от 13 победи в предходните си 14 двубоя като, определено е изненадващо това, че единствено Лече успя да им спечели точка за целия този период при онова 1:1 на „Стадио Вия дел Маре“ в края на октомври. Отборът на Удинезе продължава да е един от най-слабите в цяла Италия и със сигурност ще има огромни затруднения в тази си визита.

Удинезе

„Черно-белите“ загубиха 4 от последните си 5 излизания от своя стадион като в една голяма част от тях инкасираха страшно голям брой голове – 3 от Лацио и цели 7 от Аталанта. В същото време Ювентус спечели 6 от последните си 7 двубоя с тях, така че със сигурност ще погледне към записването на задължителна победа. Последните 4 случая, в които „старата госпожа“ го стори беше с разлика от поне две попадения, така че при всички положения домакините са в много добра позиция, за да продължат тази си серия.

С Кристиано и Игуаин в редиците си, Ювентус ще се върне към най-добрия си футбол и ще се наслади на една от най-изразителните си победи в последно време като португалецът отново ще се разпише. Диамантът в средата на терена, с който Сари все по-често играе, с Пянич, Бернардески, Рабио и Куадрадо (или Матюиди/Бентанкур) ще осъществи тотален контрол върху случващото се в двубоя.

прогноза: 1 (-1.5АХ) @ 1.70

Волфсбург – Борусия Мьонхенгладбах Волфсбург

Волфсбург загуби ритъма си и вече е все по-лесна жертва за всеки един съперник на ниво Първа Бундеслига. Само преди няколко години този тим беше част от групата на желаещите само и единствено да излязат на терена и да се надиграват. Понастоящем статуквото е коренно различно – той търси всевъзможни начини да компенсира липсата на достатъчно качество в редиците си. Всеизвестно е, че намали драстично бюджета си и това моментално се отрази върху представянето му. Без да инвестира в закупуването на нови футболисти, в подобаващи заплати за тях и в привличането на треньор от висок калибър, Волфсбург просто няма как дори да се надява на това да завърши в горната половина на класирането. Точно споменатото беше направено от „жребците“, които пък бяха на другата крайност.

Страшно дълги години те бяха част от втората половина на класирането, но неотдавна развързаха кесията, започнаха да влагат сериозни средства точно в споменатото малко по-рано и резултатите не закъсняха. В момента те са на втората позиция, но вчера един от основните им претенденти за титлата – РБ Лайпциг спечели своя двубой и така ги изпревари. С триумф се поздравиха и другите два от тимовете в Топ 4 – Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен, така че много важно за „жребците“ ще е да отговорят със същото.

Борусия Мьонхенгладбах

За този двубой те ще са без страшно много от своите футболисти: Мюзел, Майер, Бенетс, Закария, Вияба и Полсен. Въпреки това основните им състезатели са на разположение, така че от отсъствието на изброените няма да пострада особено нивото им на представяне. Волфсбург ще е без: Клингер, Мехмеди, Азазуи, Камачо и наказания Тизеранд. Все по-рядко Борусия Мьонхенгладбах се влияе от това дали играе на своя стадион или не, а в тази си визита на „вълците“ ще затвърди точно прогеса си в този аспект и ще стигне до увеличаване на точковия си актив.

прогноза: 2 (+0.5АХ) @ 1.50

 

Валенсия – Реал Мадрид Валенсия

Валенсия имаше много радостни мигове по-рано през седмицата след като хвърли една от най-големите сензации в „турнира на богатите“. Испанският тим беше изправен до стената като имаше само една опция за себе си, която щеше да му отвори път към преодоляване на груповата фаза, а тя изглеждаше безкрайно трудна за постигане след като беше свързана със записването на задължителна победа в гостуването на Аякс. И всичко това при положение, че в първия двубой холандците не оставиха абсолютно никакви шансове на своите съперници, тотално ги надиграха и то насред „Местая“.

Все пак Валенсия не се повлия от това, отиде в „ниската земя“ и си тръгна с победа с 1-0, респективно и с класиране за фазата на директните елиминации, а вече гледа и към жребия. Това беше третата поредна победа за тима, която затвърди подобрението в играта му. Преди това се справи с Виляреал и с Леванте, но във въпросните случаи така и не запази „суха“ мрежа. Само в 1 от последните си 9 домакинства валенсианци се поздравиха с подобно постижение, завършвайки двубоя без да допуснат гол във вратата си и това беше срещу Гранада. При положение, че насреща им се явява тим от нивото на Реал Мадрид, който след вчерашната грешна стъпка на Барселона във визитата на Реал Сосиедад, ще е още по-амбициран да стигне до победата, то едва ли домакините ще завършат двубоя без да извадят топката от мрежата си поне веднъж. Някак си „белия балет“ демонстрира огромен възход при играта си като гост и вече е в серия от 4 поредни победи извън „Сантяго Бернабеу“.

Реал Мадрид

По някакъв начин Реал Мадрид, който в никакъв случай не демонстрира обичайното си представяне и не блести, печели подобни двубои, а това е най-важното за него. Само след няколко дни е и поредното издание на „Ел Класико“, така че „белия балет“ ще направи всичко по силите си, за да се наложи над Валенсия и да влезе във вечното дерби на страната като водач в подреждането. Контузиите и най-вече тези на Азар и Хамес ще затруднят мадридчани, но даже и те няма да са в състояние да спрат победния им ход.

прогноза: 2 (DNB) @ 1.50

 

Локомотив Пловдив – Левски Локомотив Пловдив

Голямото дерби на кръга в родния футбол е между Локомотив Пловдив и Левски. Тези тимове поддържат едно много високо ниво на представяне и дълго време са неизменна част от челото на класирането. Определено „смърфовете“ са най-приятната изненада дотук през сезона. Не трябваше да измине много, за да се разбере, че през тази кампания те ще са много сериозен фактор в първенството. Пролича си още по време на двубоите им от квалификациите в „Лига Европа“, че са изградили един боеспособен тим, който е в състояние да играе добър футбол. Вече дълго време предвижданията бяха, че те няма да издържат на това темпо и ще започнат да допускат много голям брой грешни стъпки срещу съперници от втората половина на таблицата, но това така и не се случва.

Локомотив се чувства страшно комфортно в подобни съперничества и дори вече не се влияе толкова от това дали играе на своя „Лаута“, за да се представя на ниво. Под ръководството на Бруно Акрапович тимът изгради много ясна концепция за това как да се развива. В подобни на този с Левски – големи двубои, той действа търпеливо като в голяма част от игровите моменти не се притеснява и от това да дава по-голям дял от притежанието на топката на съперника си. Определено в някои случаи има и изключения, като например последния – в който Локомотив гостува на „Лудогорец Арена“ и направо надигра своя съперник, но в крайна сметка загуби с 2:1. В съперничествата с тимове от средата и от втората част на класирането Локомотив взима инициативата и много често печели и то по категоричен начин.

Левски

Левски има една своя стара слабост – да се пропуква в такива визити и да изпитва огромни затруднения пред гола. Тимът прави някакви опити да даде път на млади футболисти като залага вече дълго време на Станислав Иванов в своето нападение. Той по презумпция не е централен нападател и това ще се види в това съперничество.

Найджъл Робърта също не е футболист, който да вкарва гол след гол, така че това ще е аспектът, в който Левски ще има известни затруднения. Битката ще е налице, а головете в нея ще са малко. Това е и най-добрата прогноза за целия ден.

прогноза: под 2.5 @ 1.90

 

Кристъл Палас – Брайтън Кристъл Палас

Един от любимите типове двубои за Брайтън. Тимът на Греъм Потър се развива в една изцяло нова насока. Тази рязка промяна в стила след назначаването на англичанина определено се хареса на феновете, които от дълги години се надяваха някой ден да видят своите любимци да играят по такъв начин. Футболът, който Потър наложи, е много модерен и се практикува от все повече отбори на „стария континент“. Огромна част от тях обаче разполагат с много по-сериозни качества, а това, че при собствените такива, Брайтън го прилага и се наслаждава на добри резултати, определено заслужава поздравления. Потър разчита страшно много на това неговият отбор да осъществи контрол върху топката и да прави многобройни къси разигравания в средата на терена. Точно по този начин той нанесе два удара по Уулвърхямптън в миналия кръг, но така и не спечели, като двубоят приключи при 2:2.

Точно срещу Кристъл Палас „чайките“ ще се чувстват по възможно най-добрия начин, тъй като съперникът им е сред онези, които в по-голямата част от двубоите си просто доброволно отстъпват притежанието на топката. Просто това е начинът, по който Рой Ходжсън иска неговият тим да изглежда. Така той се поставя в позиция, от която да използва скоростта както на Джордан Аю, така и на Уилфред Заха.

В същото време Палас играе и с петима в средата на терена, а отбранителната линия е изградена все от футболисти, които дълги години се подвизават в английския елит. За домакинството на „чайките“ извън сметките на Ходжсън остават: Шлуп, Уорд, Сако и Ван Аанхолт, докато гостите ще са без: Марч, Изкердо и Стивънс. Брайтън играе много силно срещу този опонент като спечели 3 от последните си 4 двубоя с него, а в този случай просто ще удължи серията си.

прогноза: 2 (+0.5АХ) @ 1.55

 

Борусия Дортмунд – РБ Лайпциг

Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг са готови да изнесат футболния спектакъл, който се очаква. „Жълто-черните“ бяха безкомпромисни във визитата си на Майнц през уикенда като спечелиха по един много изразителен начин и си създадоха прекрасно настроение за голямото дерби. Това беше четвъртата им поредна победа като с нея изпратиха една много успешна седмица след като малко по-рано си гарантираха преодоляване на груповата фаза в най-престижния европейски клубен турнир.

 

Борусия Дортмунд

Това, че в последните 5 свои домакинства Борусия Дортмунд изсипва головете във вратата на съперника буквално като дъжд, определено е обезпокоително за Лайпциг. Само в рамките на тези 5 двубоя „жълто-черните“ реализираха феноменалните 16 попадения. Когато става на въпрос за реализиране на голове, точно Лайпциг е сред тимовете, които са най-умели в това. Не един от най-умелите, а най-умелият поне на този етап от сезона в Бундеслигата. Тимът добави нови 3 на сметката си във визитата на Фортуна Дюселдорф, но след като малко по-рано през съботния ден Байерн Мюнхен вкара 6 във вратата на Вердер Бремен, то положението на върха в голмайсторската класация е: 42 попадения за Лайпциг и 41 за Байерн. Точно  след тях е тимът на Борусия Дортмунд със 37.

РБ Лайпциг

Вече страшно дълго време РБ Лайпциг просто се наслаждава на футбола като не познава вкуса на поражението. Последният тим, стигнал до победа срещу него, е Фрайбург като това се случи в края на октомври. Точно идният двубой между Борусия Дортмунд и РБ Лайпциг ще е зашеметяващ. Имате ли възможност да го наблюдавате, просто не я изпускайте, шоуто тук изглежда гарантирано. Всичките тези водещи офанзивни футболисти в редиците и на двата тима, няма да оставят да се стигне до развръзка, различна от споменатата. Преди изминаването на 30-та минута ще има гол в двубоя и това ще отвори страшно много събитията като и двата тима ще се разпишат.

прогноза: г/г @ 1.50

 

Барселона – Реал Мадрид

„Ел Класико“ с поредното си издание – Барселона срещу Реал Мадрид в един сезон, в който поне дотук тези футболни сили определено не разгръщат най-добрия си футбол. „Каталунците“ се пропукаха във визитата си на Реал Сосиедад преди няколко дни, а малко преди това отказаха Интер от възможността да преодолее груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнир след като спечелиха с 2:1 насред „Джузепе Меаца“ и то играейки със състав, изпъстрен с голяма част от резервните си футболисти.

Барселона привлече Антоан Гризман, но поне на този етап някак си тимът не изглежда толкова заплашително, колкото всички негови фенове желаят да го виждат. Лионел Меси е единствената сила, която го измъква във важните моменти, а Луис Суарес тотално загуби ритъм и просто е фигурант в състава. Това, че все пак последният се разписа във вратата на Реал Сосиедад, ще е в състояние леко по леко да го върне към най-добрите му изяви.

Играещ с 4-3-3, тимът на Барселона при Валверде, някак си просто няма онзи блясък, който имаше например при Гуардиола. „Каталунците“ инкасираха страшно много голове – дотук точно 20 като няма нито един от отборите в Топ 7 на Примера (с изключение на Реал Сосиедад), който да е допуснал толкова много. Реал Мадрид демонстрира нещо много нетипично за себе си, но точно то носи желаните успехи на тима. Незнайно дали е случайно или не, подобри страшно много изявите си в отбрана като има едва 11 допуснати попадения, а това е много добра новина за него. „Белия балет“ разчита на същата формация, на каквато и Барселона – 4-3-3.

Превъзходството на мадридчани ще е в средата на терена, където те имат едно феноменално трио – Модрич, Кроос, Каземиро. По отношение на атакуващите трима обаче превъзходството е изцяло на страната на „каталунците“. Последните няколко двубоя с марката „Ел Класико“ протичат по един нов начин в сравнение с обичайния за последните години – ниска резултатност, малко положения и вкарване на голове само от един от двата тима. Този възход в дефанзивната линия на Реал Мадрид и това, че тимът отива на „Камп Ноу“, просто ще направи така, че развръзката от последните двубои в голове отношение да се запази.

прогноза: под 2.5 гола @ 2.85