„Боинг“ спира производството на 737 Max :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
194
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Американската компания „Боинг” спира временно производството на модела  „737 MAX”от януари. В продължение на девет месеца, през които бяха спрени полетите на тези самолети, заради катастрофите в Индонезия и Етиопия, „Боинг” продължи да произвежда машини от модела.

Повече от 300 души загинаха при двата инцидента. Причина за тях се оказа проблем със системата за стабилизиране. В момента компанията има около 400 самолета  от този модел на склад.

„Спирането на производството на пътнически самолет е нещо, което се е случвало много рядко. Това наистина е безпрецедентно решение и ще има сериозно отражение за „Боинг”, за доставчиците му и авиокомпаниите. Компаниите, които са поръчали модела, очакват доставките. Тези, които ги имат вече чакат с нетърпение да полетят отново. Решението да спиране на производството ще предизвика известен хаос за засегнатите компании”, каза анализаторът Хенри Хартвелд.