HAARP или ОРЪЖИЕ за Предизвикване на Природни Явления като – КОНСПИРАЦИИ | БГ Топ 100 класация на сайтове

38
274
Добави коментар
dobavi-sait
dobavi-sait

Чували ли сте за йоносферното оръжие ХААРП (от англ. HAARP – High Frequency Active Auroral Research Program)? Това е програма за високочестотни активни аврорални изследвания, чрез която най-общо казано се изучават атмосферните явления. Има обаче десетки конспиративни теории, според които ХААРП е всъщност метод на САЩ за предизвикване на природни явления като земетресения, потопи, урагани, цунамита. Трагедията в Хаити, последното земетресение в Чили, както и редица други природни бедствия, причинили смъртта на милиони, са предизвикани от САЩ, твърди д-р Боян Митракиев – бивш научен сътрудник към секция „Сеизмология“ в Геофизичния институт на БАН.

Д-р Боян Митракиев говори за световната конспиративна теория само пред Razkritia.com

Според д-р Митракиев ХААРП има силата да предизвика земетресение с магнитут дори по-голям от 8.8 и оръжието е било използвано неведнъж за подобни користни цели от Щатите. „Всъщност американските военни сили твърдят, че използват програмата за научни цели, изследвайки йоносферата за усъвършенстване на комуникациите. Истината обаче далеч не е толкова безобидна и може да предизвика световна КАТАСТРОФА”, алармира научният изследовател.

Как Се Предизвиква Земетресение Станцията на ХААРП се намира в Аляска и основната й цел, официално, е да генерира нискочестотни радиовълни чрез специална свръхмодерна технология. Неофициалната и конспиративна теория обаче е, че САЩ са открили начин, чрез който да манипулират климатичните условия, като създават по изкуствен път, например, облаци, които да предизвикат потоп. ХААРП е толкова мощно оръжие, че може да насочва мощни бури, тайфуни и други природни катаклизми към зададена дестинация.

След „нагряването” на земната йоносфера с ХААРП подобни мистериозни облаци се появяват в небето

„Русия и Китай отдавна водят студена война със САЩ заради ХААРП. Те неколкократно алармираха другите силни държави за супероръжието на Америка. Още преди години китайски учени предрекоха земетресенията в Хаити и Чили, като изказаха опасенията си, че именно американските военни сили ще ги предизвикат умишлено чрез мощни взривове”, разказва специално за Razkritia.com българският учен.

На въпроса ни наистина ли е възможно толкова мощни сеизмични трусове да бъдат предизвикани от човешка ръка, д-р Митракиев отговаря: „Разбира се! За обикновения човек това звучи като измислица, но всъщност за всичко си има научно обяснение. Говорим за мощно бомбардиране на йоносферата чрез оръжие с мощност 1 милиард вата, способно да причини катаклизми на Земята с мащаба на трагедията в Хаити, – разкрива тревожните данни сеизмологът. – Става дума за световна конспирация, за която малко се говори и малко се знае, тъй като има силата да причини края на света. Затова никъде в официалните медии няма да прочетете или чуете за реалните възможности на ХААРП. Хората, които си позволяват да говорят публично за това, са били ликвидирани.”

Защо е Това Безумие?!

„Естествено, че за пари! Знаете ли колко петрол има в Чили?! Целта на САЩ е да срине икономиката на страната. След труса, например, две петролни рафинерии спряха да работят. Най-големите щети са в южната част на Чили и едва ли ще ви изненадам, ако ви кажа, че именно там петролът е голям ресурс за страната”, обяснява д-р Митракиев.

Честота на земетресенията в Чили е в рамките на 7 дни

Шокираща подробност е, че само за една седмица Чили е била една от най-земетръсните зони на Земята и то с висок магнитут. Очевидно най-накрая експериментите на САЩ в йоносферата над Чили са дали желания резултат.

Но Защо Хаити? Логично е да си зададем въпроса защо Хаити? Там няма петрол. Защо им е на САЩ да предизвикват земетресения в толкова бедна държава? Америка дари милиони безвъзмездна помощ след земетресението. Ако се замислим по-задълбочено обаче, и тук ще открием връзката и користните подбуди на САЩ. Америка трудно преглътна независимостта на Хаити и винаги е имала силно влияние над републиката. Според някои държави Щатите имат неоколониални намерения.

Неслучайно САЩ бяха разкритикувани, че буквално са окупирали Хаити. Освен това, кризисното положение на бедната държава сега създава благоприятни условия за престъпност. Азбучен пример за това е търговията с органи и изнасянето на деца от Хаити към САЩ за робини.

„Не ме разбирайте погрешно. Аз не твърдя, че, видиш ли, Америка е виновна за всички трагедии по света или за всяка паднала капка дъжд. Но е крайно време да прозрем истината. САЩ са се усъвършенствали дотолкова в технологиите, че управляват целия свят, пращат цунамита, земетресения. Неслучайно още маите са казали, че човекът сам ще разруши Земята, че хората ще се самоунищожат. Щатите не осъзнават колко тънка е границата”, завършва д-р Митракиев.

Огненият Ад в Русия – Природно Явление или Климатично Оръжие?

Над европейската част на Русия сега е увиснал гигантски и почти неподвижен антициклон, подобен на висока планина, недостъпен за Атлантическите въздушни маси. Те са принудени да го заобикалят от северозапад и север. Затова пък от юг в централния район на тази „планина“, сякаш се засмуква горещ въздух от Средиземноморието и Централна Азия. Вече се молиха вярващите, шаманите и всички възможни вероизповедания призоваха всички видове богове за дъжд. Облаци в небето идват за малко, вдигнат шум, блесне някоя мълния и да те продължават старателно да избягват този регион. Нека се опитаме да разберем тази невероятна и странна аномалия на времето.

Те имат власт да заключат небето, та да не вали дъжд през времето, за което те пророкуваха; и имат власт над водите да ги превръщат на кръв и да поразяват земята с всяка язва, колкото пъти биха поискали.

11:6 Откровение

Страховитият откъс от „Откровение“, което е известно също със страшното и популярно име „Апокалипсис“ е напълно подходящ за това, което се случва в Русия. Истински ад, загиват посевите, горят гори, къщи, хора и животни. В този момент обаче, в най-катастрофалните и страшни места на планетата – Долината на смъртта и също мъртвата пустиня Калахари е изненадващо по-студено, отколкото в централните руски възвишения. В тази страната е северна чак до Полярния кръг. Температурите в Москва може да се конкурират сега само с либийската пустиня, Сахара, Арабската пустиня Нефуд и азиатската Такла-макан, които завинаги са изоставени от хора.

Учудващо е, че в Пакистан – страна с относително сух климат – сега има силни наводнения, които засегнаха около 3,2 милиона жители. Може да се каже, че планетата се затопля. Както бе споменато преди няколко години в научно-популярната преса- глобално. Все пак, поглеждайки към последните карти, затоплянето на климата изглежда по-скоро опичане, което изглежда, че не е глобално, а само…. местно.

Когато в началото на 90-тте ТВ водещ с приятен глас каза на руснаците, че една родна разработка е предадена на нашите нови приятели от Съединените щати, така че те да се борят с тероризма с помощта на нашата технология. Става дума за ФАР (фазирана решетка) – вид антена, които след това се появява в няколко различни места по целия свят под формата на станциите на един изследователски проект HAARP. Чифт антени са разположени в Норвегия, друг се намира в Аляска. Смята се, че този проект се занимава с изследвания на полярните сияния, но твърде често е бил замесен в скандали, където под маската на изследвания се усещат доста осезаеми геофизични или атмосферни оръжия. Именно HAARP е виновен за земетресението в Сичуан и Хаити. Излъчванията на HAARP може да извади от строя електрониката на космически кораби, ракети, самолети и системи на земята, в световен мащаб да променя времето в един или друг район на Земята. Въпреки това в конспиративните теории малцина вярват.

Последните климатични събития в Централна Русия дават основание за съмнение, че се използва климатично оръжие.

Неговите поразяващи фактори – урагани, суша, проливни дъждове, наводнения, циклони, антициклони, торнадо, които се причиняват изкуствено.

Фантастика? Тогава защо московчани, така спокойно се отнасят към изявленията на кмета, че през зимата в столицата няма да има много сняг, тъй като сняг облаци ще се насочват в предградията? Защо никой не е изненадан от ясното небе на 9 май, въпреки че е известно, че трябваше да мине порой? Московчани не се притесняват – властта разпорежда да се разпръснат реактиви в небето и облаците изчезват.

Но в допълнение към разработките, които се използват за граждански цели, военните имат секретни проекти.

Например, създаването на един гигантски район с високо налягане, получен с помощта на космически лазери, разположени на спътници близо до Земята. Антициклоналният ефект (когато атмосферата се изчиства от облачна покривка, а в зоната за въздействие се предизвиква пробив на топъл въздух от съседни области) води не само до деморализиране на населението и войските, загубата на реколта, но и за чисто военни въпроси: в топъл въздух крилатите ракети са по-далекобойни, увеличават се щетите от въздушни удари, коментира за „Свободна преса“ един бивш военен метеоролог, капитан втори ранг в оставка Николай Kaраваев.

Неговото предположение, че сега се използват климатични оръжия срещу Русия, на пръв поглед изглежда невероятно. Но през последния половин век в света се разработват и използват различни механизми за въздействие върху околната среда, които могат да предизвикат промени в количествата на валежите, или да се създаде изкуствен ураган.

В САЩ през 70 -тте години сериозно се разглежда стратегията за ползване на климатични оръжия срещу Съветския съюз. През 1975 г. ЦРУ представя доклад за „евентуалните последствия от тенденциите в световното население, производството на храни и климат“, основната тема на който е следното: изкуствени изменения на климата в Съветския съюз, Китай и редица развиващи се страни, което „ще даде на САЩ власт, каквато досега никога не са притежавали“ .

Прес публикации от различни години могат да се причислят някои бедствия към тези, които са извън рамките на естествените и към последиците от употреба на климатично оръжие. През август 1952 г., в британскот графство Девън за 12 часа паднаха 230 mm дъжд – десет пъти повече от средното за този месец и в други години. Наводненията разрушават напълно село Линемат и убиват 35 души. Пресата твърди, че това е в резултат на експеримент за създаване изкуствен дъжд от страна на военните.

През 1972 г. в САЩ в Южна Дакота в продължение на 6 часа паднаха 400 mm валежи. Водата отмива 750 къщи. Убити са около 250 души. Повече там никога не е имало наводнения. Експерименти върху Съединените щати са били регистрирани и по-късно.

През 1978 г. в САЩ обилни валежи се изливат в продължение на дни, наводнени са двадесет села в Уисконсин и са причинени щети за 50 милиона долара. Поддръжниците на теорията на климатичните войни, безпрецедентните валежи обясняват с експеримент на военните, който излиза от техен контрол.

През 1981 г. в Калифорния настъпва странна суша, много напомнящ на сегашната в Москва. Нея и досега я считата, за най-необичайния природен феномен в историята на метеорологията в САЩ. В атмосферата по неизвестни причини възниква област на високо налягане, не допускащо до континенталната част циклони от Тихия океан. Американският геофизик Мануел Серей твърди, че това е резултат от работата на съветската станция за контрол на времето, намираща се в Куба….

Над европейската част на Русия сега е увиснал гигантски и почти неподвижен антициклон, подобен на висока планина, недостъпен за Атлантическите въздушни маси. Прилича ли ви на събитията в калифорния от 1981 г.?

Със съкращения от http://www.extra-m.ru/society/articles/251248-zhara-nad-rossiey-prirodnoe-yavlenie-ili-primenenie-klimaticheskogo-oruzhiya