Срам ме беше да облека късо – болезнени и грозни врастнали косми! Спасението се оказа елементарно, добре че ми отвориха очите!

1
154
Добави коментар
purple-rain
purple-rain

Врастналите косми  – проблем, с който се сблъскват почти всички представителки на нежния пол. Този дефект често се получава поради неправилно извършени процедури за отстраняване на космите.

За да се избегнат подкожните косъмчета, първо трябва да се почисти кожата със сапун и топла вода. След това задължително трябва да използвате почистващ скраб – помага за премахване на слоя мъртви клетки.

 Процедурата по бръснене не трябва да се извършва без специална пяна или гел. Не забравяйте, че винаги трябва да използвате остър бръснач!

Днес ние ще споделим с вас най-популярните начини да се отървете от подкожните косъмчета.

Надяваме се, че ще ви помогнем при този деликатен проблем.

Как да се отървем от подкожните косъмчета

Метод номер 1
Пригответе захарна паста за депилация и внимателно направете процедурата по отстраняване на космите на мястото, където има врастнали косми. След това поставете отгоре влажна, топла кърпа върху кожата и оставете да престои 10 минути. 
Дезинфекцирайте пинсетите и областта на кожата, където има врастнали навътре косми. С  помощта на пинсети внимателно извадете оставащите косъмчета. След тези процедури трябва да вземете душ и да намажете кожата с кокосово масло.

Метод номер 2
Ако не искате да се отървете от подкожните косъмчета с пинсета, има и по-щадящ метод. За целта е необходимо да приготвите паста от сода и вода. Нанесете я след вземане на душ, масажирайки с кръгови движения върху кожата, където има врастнали навътре косми. 2 дни след такава процедура може да се направи епилация, но не и преди това!

Метод номер 3
Скраб с помощта на захар – отлична профилактика на подкожните косъмчета. За да направите това, смесете 2 супени лъжици захар, 1 супена лъжица масло от жожоба и 10 капки етерично масло от чаено дърво.

Метод номер 4
Смес от балсам „Бодяга“ и водороден пероксид също помага да се отървете от дефектите на кожата под формата на подкожни косъмчета. Една супена лъжица от балсама трябва да се разреди с водороден прекис до консистенция на заквасена сметана. Полученото средство трябва да бъде приложено върху краката и да се остави да действа в продължение на 10-15 минути. След това трябва да се измие и мястото да се намаже с бебешки крем.

Метод №5
Смес от глицерол и аспирин в равни пропорции също така насърчава изваждането на врастналите косъмчета на повърхността. Сместа се прилага върху областта на кожата с врастнали навътре косми и се оставя да действа в продължение на 1 час. След това е необходимо да изплакнете средството и да намажете кожата си с детски крем.

Метод номер 6
За да приготвите този скраб, трябва да смесите половин чаша морска сол, една чаена лъжичка етерично масло от портокал и малко количество овлажнител. Докато вземате душ, нанесете маската върху кожата с подкожни косъмчета с кръгови масажиращи движения. След това върху мястото се прилага смес от тинктура от невен и салицилова киселина в съотношение 1:1. Крайният етап от процедурата – овлажняващ бебешки крем.

Споделете с приятелите си тези съвети за грижа за кожата – те ще ви бъдат благодарни!