Дядо Коледа успешно е раздал близо 8 млрд. подаръка :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,…

1
195
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Околосветското пътешествие на Дядо Коледа премина спокойно и той е успял да раздаде всичките си подаръци. Това съобщи Северноамериканското военно командване „НОРАД”, което проследи неговия път.

Със скорост от над 92 000 подаръка в секунда Дядо Коледа обиколи света в празничната нощ на Бъдни вечер. За 24 часа Добрия старец успя да раздаде близо 8 млрд. подаръка и да зарадва малки и големи, покзват данните на Гугъл.

Късно вечерта на 23 декември Дядо Коледа тръгна по света, за да раздава подаръци. Добрият старец напусна дома си в Арктическия кръг и се качи на шейната, за да посети очакващите го деца. Стотици хора се събраха пред официалната резиденция на Дядо Коледа в градчето Рованиеми във Финландия, за да го изпратят с коледни песни.  Малко преди да тръгне на дългия си път, старецът каза няколко думи на хората, като им пожела мирни и щастливи празници.

„Подготовката е завършена и е време да започнем да радваме хората по целия свят.

Надявам се да имате прекрасна Коледа със семейство и приятели. Не забравяйте да се огледате и да бъдете приятел на самотните“, каза Дядо Коледа.

От 1955 г. насам Северноамериканското военновъздушно-космическо командване, известно със съкращението НОРАД, следи движението му. Сайтът има близо 15 милиона уникални посетители от над 200 държави. Традицията за проследяване на Дядо Коледа започва, когато през 50-те години на миналия век магазин в Колорадо Спрингс допуска печатна грешка в телефонния номер на Северния полюс в реклама във вестник. Първото обаждане идва от малко момиче, което се свързва с директора на тогавашния НОРАД. Полковникът уверява детето, че Дядо Коледа е на път, а след като още деца се обаждат в командния център, армията добавя новата задача към своята отбранителна мисия.

От десетилетия американската армия пряко следи на всеки 24 декември обиколката на Дядо Коледа. Но за първи път тази година тя получи помощ от космоса – от астронавтите на Международната космическа станция /МКС/, – за да се увери, че раздаването на подаръците на децата по света протича без проблеми, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.