Уулвърхямптън – Манчестър Сити (27.12.2019 г.)

2
178
Добави коментар
sapa84
sapa84

Всички сме впечатлени от формата на Ливърпул, но много експерти отбелязаха, че е трудно и почти невъзможно да поддържат такава форма през целия сезон, така че Сити ще имат много време и възможности да наваксат в точките. Това е положителната гледна точка за Пеп Гуардиола – отрицателната е, че на границата на преполовяването на сезона червените са загубили само две точки. До края на сезона остават 60 точки за спечелване и “Гражданите“ най-вероятно ще се нуждаят от почти всичките, за да се надяват на трета поредна титла.

Уулвс също могат да имат високи цели и участието в Лига Европа не е непостижим успех. То ще бъде второто поредно за отбора на Нуно Ешпирито Санто, който през есента игра в турнира и на пролет ще продължи да го прави.

В последния кръг “Вълците“ гостуваха на Норич, когато се измъчиха да правят пълен обрат, но успяха и заслужиха мястото си сред първите шест.

Да не забравяме обаче, че Сити се справи миналата седмица с един от най-силните представители на Премиършип към момента. Те допуснаха ранен гол от Лестър, но след това се показа шампионския им дух и изработиха краен резултат 3:1 срещу може би най-силната защита в лигата.

Този сблъсък също няма да е лесен за “Гражданите“, но те ще бъдат фаворити на “Молино“. Този сезон може да не е най-силният, но да не забравяме какво направиха те в предишните и особено в миналия. Класата в състава им е извън всякакво съмнение, а освен това разполагат и с един от най-добрите мениджъри в световния футбол днес.

Гостите вкараха повече голове от всеки друг, имат четири поредни победи и загубипа само пет пъти в последните 45 двубоя. В гостуваният си също имат четири поредни победи.

В четирите се поредни победи Сити задължително вкарваха през първото полувреме. Средно имат по два вкарани гола през първото полувреме.