Ваня Петрова – Личен блог

1
188
Добави коментар
fire19
fire19

Въпреки че съвременните дизелови двигатели стават все по-сложни, системата Common Rail от техническа гледна точка изглежда дори по-проста от използваните досега системи с механична инжекционна помпа. В резултат на това, системата Common Rail изцяло измести конкурентните решения от пазара.

Инжекционна система

Обикновено инжекционната система Common Rail може да издържи повече от 200 000 км без проблеми. Но всичко зависи не само от конструкцията, но и от условията на работа. Най-малко надеждни и най-чувствителни към качеството на горивото са дюзите на компанията Delphi. Първите комън рейл проблеми при изделията на Delphi понякога се появяват още при 140 000 км. Най-трайни са продуктите на Denso. Пиезоелектричните дюзи Bosch и Siemens като правило също издържат повече от 200 000 км.

Разглобяването и ремонтът на дюзите

Разглобяването и ремонтът на дюзите трябва да се извършва само от квалифицирани специалисти в професионални ремонтни бази. Дори самото разглобяване на дюзата изисква специализирана апаратура. Освен това, преди и след разглобяване на инжекторите, е необходимо да се провери работата на дюзата на стенд. Ремонт на дюзи комън рейл на най-добри цени се извършва в дизел сервиз София Дизел Център.

Чести общи симптоми за неизправности със системата за впръскване Common Rail са:

затруднен старт;
черен дим;
неравномерна работа на двигателя;
увеличен разход на гориво;
спад на мощността;
прегряване на двигателя.

Комън рейл проблемите невинаги са в резултат от повреди на инжекторите. Дефекти могат да се проявят и в помпата за високо налягане, регулатора на налягане на горивото и др. Във всеки случай параметрите на инжекционната система дават почти точен отговор на въпроса относно състоянието на дюзите.

Ремонтът на комън рейл дюзите се състои в следните процеси:

проверка на дюзите на стенд;
демонтаж и миене на елементите;
отстраняване на неизправности и подмяна на необходимите части;
регулиране и сглобяване на дюзите;
измерване на параметри след сглобяване;
присвояване на индивидуален код.

This entry was posted in Технологии, Услуги by r_valeov. Bookmark the permalink.