Завръщане към корените – как да го внедрите в интериора

2
227
Добави коментар
clashbade
clashbade

Дълго отлагате нужния ремонт. Все се оправдавате с липса на време или средства. Но това отнема и от спокойствието, и от красотата в живота ви. Осмелете се да действате веднъж и завинаги. Дори си нямате идея каква положителна промяна ще настъпи във вашия живот.

Рустик стил

Последните години стана много модерно да се възпроизвежда така нареченият рустик стил. Този стил на интериорен дизайн въплъщава в себе си хармоничното съчетаване на модерното със завръщане към нашите корени. Подобно усвояване на дома може да е изключително привлекателно за хора, които не държат на ултра модерните стилове на обзавеждане. Тук водещо е удобството и простотата, но не лишени от естетика.

Греди на показ, стар умивалник, вана на крачета… Вариантите са неограничени и кой от кой по–зашеметяващи. Простота на цветовете и материите, съчетани с няколко модерни и удобни уреда, могат да сътворят чудеса от вашия дом.

Подобна линия на обзавеждане е подходяща не само за извънградски къщи. Дори и в апартамента в града е удачно да го приложите, щом ви е по вкуса. Няма да сбъркате, ако се обърнете за помощ към специалистите. Те ще ви предложат изненадващи съчетания и варианти. А уникалността на дома ви ще носи възхищение у всеки посетител.

Стари материали

Ако разполагате с някои стари мебели още от родителите на вашите родители, не бързайте да се отървете от тях. Може би не подозирате колко неща ще постигнете с тяхното възстановяване. Нов цвят и нови дръжки ще направят чудеса със здравите неща.

Хубаво е всичко да е ново, но не винаги е най–доброто решение. Помислете добре и заложете на нестандартни приложения и идеи. Добър вариант е да съчетаете повече от един стил. Все пак гледайте да има някаква хармония. Не целите безпорядък и объркващи перспективи.

Цветове и оформление

Цветовите решения трябва да са съобразени с вашия характер и настроения. Но не прекалявайте с тъмните краски. За да излъчва приветлив вид, домът ви трябва да е светъл. Повече отворени пространства, повече прозорци и зеленина. Това е вярната формула за повдигнат дух. Уютът и топлината са решаващи за излъчването и атмосферата.

Акцентирайте върху нещо любимо. Нека това е първото, което виждате, когато влизате в ежедневното пространство. Създайте си усещане за стабилност. Нека имате кътче, където да се отпуснете. Да усещате, че това сте сто процента вие.

Ако успеете да създадете оазис на спокойствието, винаги ще има къде да избягате от стресовото ежедневие. А това е най–важното условие за здраве и продуктивност.

Интериорен дизайн от Ona.Design: https://ona.design/uslugi/interioren-design.

За статията:

Заглавие:

Завръщане към корените – как да го внедрите в интериора

Описание:

Рустик стилът на интериорен дизайн въплъщава в себе си хармоничното съчетаване на модерното със завръщане към нашите корени.

Автор:

Иван Петров

Издател:

RozovaDolina.Net

Лого: