Нови изследвания доказват лечебната сила на пирамидите – ЛЮБОПИТНО | БГ Топ 100 класация на сайтове

57
309
Добави коментар
dobavi-sait
dobavi-sait

Какво прави пирамидите толкова специални и защо тяхната структура е станала достойна да се нарече едно от чудесата на света?

Никой не знае с точност как и за какво са били построени те. Освен това според някои изследователи пирамидите използват целителната енергия на Вселената и фокусират магнитното поле на Земята.

Великата пирамида в Гиза е построена с използването на 6 милиона тона точно изрязани камъни. Нейната структура е изградена толкова точно, че дори съвременните машини и професионални строители не могат да я възпроизведат.

Как египтяните са могли да я направят толкова точно преди повече от 4000 години? Това остава загадка.

Дължината на страната на нейната основа е 231 метра. Средната височина на сушата над морското равнище е 138 метра, точно колкото днес е висока пирамидата.

В самото начало пирамидата е била облицована с масивни плочи полиран бял варовик, затова преди няколко хиляди години е изглеждала като гигантско огледало, което отразявало мощна светлина, която можела да се види и от Космоса. Поради тази причина древните египтяни я наричали „чудната светлина“.

Много от камъните при основата на пирамидата били премахнати и използвани за строителството храмове.

Има още един немаловажен факт: Великата пирамида е разположена в географския център на Земята.

Лечебната сила на пирамидите

През 1959 година чешкият учен Карел Дрбал (Karel Drbal) получил патент номер 91304 за своя „метод за заточване на бръснарско острие в пирамида“, когато открил, че острието, оставено в контейнер с пирамидална форма, се наточило.

Повторно този феномен през 2001 година доказал украинският физик Владимир Красноголовец. При внимателно изучаване и електронно сканиране се потвърдило, че бръсначът наистина се променя.

Красноголовец установил, че при точна ориентация самата форма на пирамидата е способна да влияе на фината структура на металите, включително и реално постигане на резултат – заточване на бръснач.

Красноголовец смятал, че Великата пирамида е била построена за съзнателно увеличение на фоновите енергийни полета на Земята на субатомно, квантово ниво. Той нарекъл този ефект инертонни полета или вълни и измерил неговата величана на различни модели пирамиди. Очевидно съществува ново физическо поле, подобно на електромагнитното или гравитационното. То въздейства на материалите, поставени в пирамидата и предизвиква заточването на бръснача.

Множество различни пирамиди били построени в Русия и Украйна от бивши работници на военнопромишления комплекс на СССР след падането на желязната завеса. Специалистите провели и различни изследвания.

Всичките експерименти се провеждали под контрола на професори от Руската академия на медицинските науки, Института по педиатрия, Руския държавен университет по нефт и газ „Губкин“ и Всеросийския електротехнически институт.

Резултатите от всички открития били събрани от д-р Владимир Крансоголовец, водещ физик теоретик на Института по физика в Украйна.

Влиянието на пирамидите

1. Съхранение на медицински препарати (веноглобулин) в пирамида води дотам, че лекарството става три пъти по-ефективно. 2. На мишки била дадена равна доза от един и същи канцероген. В резултат 60% от гризачите, поставени в пирамида, оцелели в сравнение със 7% от контролната група. Това означава, че отровите и вирусите в пирамидата стават по-малко токсични и вредни. 3. Когато пирамида била построена над нефтено находище, това предизвиквало увеличение на добива на нефт до 30%. 4. Семената, съхранявани в пирамида определено време преди тяхното посаждане, в резултат давали от 20 до 100 процента повече добив. 5. При животните се повишава налягането в клетките, а храната става по-вкусна и се запазва по-дълго в пирамида. 6. Поставената в пирамида вода се самоочиства. 7. Озоновите дупки над пирамида се затваряли. Измрелите цветя в района на пирамидата започвали да растат. 8. Молекулярната структура на скали, поставени в центъра на пирамида, се изменяла и те стави бели в горната си част. Този експеримент бил произведен повторно 40 пъти в 40 различни скали. 9. Затворнически килии, построени от гранитни скали, които преди това били поставени в пирамида, допринесли за подобряването на поведението на затворниците и снижаването на рецидивите.

Учените обаче не могат да дадат точно обяснение на случващите се около пирамидите чудеса.

Животът очевидно има енергия, която поддържа собственото си съществуване, и тази енергия, изглежда, е впрегната от пирамидата.

Основната теория, предложена от изследователите, гласи: пирамидата действа като фуния за фокусиране на енергийното и информационното поле на Земята или създава фокус в електромагнитните честоти около Земята.

Дали са могли да създават насочващ поток в полето на нулевата точка, подобно на технологията на Никола Тесла? Може би затова древните маи са били обсебени от строенето на пирамиди и са ги издълбавали в планини винаги, където могат.