Салпаров: Приключвам с високо вдигната глава :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
141
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Либерото на националния отбор по волейбол Теодор Салпаров се изказа ласкаво за своите съотборници и представянето им в олимпийската квалификация. Ветеранът, за когото мачът с Германия бе последен с екипа на България, изрази оптимизъм за бъдещето на родния волейбол.

„Най-хубавото е, че приключвам участието си в националния отбор с високо вдигната глава. Това ми беше девети полуфинал. Беше ми мечта да се класираме за Токио. Германците ни надиграха и заслужено продължават на финала. Не знам как ще ми се отрази да гледам мачовете по телевизията, но всяко начало има и край. Не съумяхме да играем така силно в краищата в атака (срещу Германия), както в предишните двубои. Всички отбори биеха страшно силен сервис и всички играеха в атака по краищата. Германия игра по-силно като цяло, но пропуснахме нашите моменти да вкараме мача в тайбрек. Дадохме всичко от себе си. В целия отбор имаше мотивация. Малко хора са вярвали, че ще излезем от групата. Показахме, че българският волейбол винаги може да играе наравно с големите.“, каза Салпаров при завръщането на тима ни на родна земя.

„Сигурен съм, че момчетата ще продължават да ни радват много през годините. Това се дължи на себераздаването. Само за десет дни не може да се подредим и да играем перфектно. За мен беше чест да играя с всички колеги, с които съм играл 17 години. Без нас националният отбор ще бъде все така силен, казвам го с чиста съвест. Виждам какви момчета идват. Отказването ни е в правилен момент. Няма да откажем с Виктор Йосифов едно прощаване с българските фенове. Не съжалявам за нищо. Загубите също учат на много неща, така ни е било писано. Победите бяха наистина много големи. Радвам се, че успяхме да дадем толкова много емоции на привържениците. Щастлив съм от отношението на феновете“.