Кой ще дръпне шалтера в страната на бушоните :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
148
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Премиерът ще даде мило и драго да завърши поне третия си мандат. Какво тук значи някакъв министър…

Легитимирането на спорната фигура на новия главен прокурор стигна до естествения си „ъпгрейд“ – арест на министър. „Най-после! Браво!“, ликуват феновете на Гешев след закопчаването на еко-министъра.

Какво се случи всъщност? От една страна станахме свидетели на продължението на мощния пиар на новия Прокурор №1, който стартира преди време с отстрела на това, което имаме като „олигарси“. От друга, Нено Димов сподели съдбата на всички, принадлежали някога към широкото разбиране за автентично дясно, които влизаха в екипите на Борисов през последното десетилетие. За да легитимират – съзнателно или не – управлението на ГЕРБ като дясно, а партията – като естествен и единствен продължител на делото на онези от митинга на Орлов мост през 1990 г.

Всички те изминаха един път – задържане и обвинения, унижения и съд, след което тихомълком бяха оправдавани. Всички те си приличаха по още нещо – преди да станат Бойкови министри, бяха негови яростни отрицатели. Нищо особено не се е случило с последния арест. Особен е поводът – голям областен център на десет минути от София беше оставен без питейна вода за, както се очертава, поне половин година.

Борисов ще дава мило и драго да завърши третия си мандат. След провалените два това вече е тежък въпрос на чест за суетната му същност. Ама девети министър махал?! Много важно. На територията, на която бият полицаите, бият учителите, бият лекарите, а институциите гонят нулево доверие, това не значи абсолютно нищо. Всички на премиерската маса са бушони, които имат свойството да гърмят в напечен момент. Премиерът е ел. таблото, а ние плащаме електромера.

Въпросът е има ли кой да дръпне шалтера…

Милен Ганев, Факти