Серина Уилямс с първа титла след раждането :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
122
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс спечели първа титла, откакто стана майка. 38-годишната американка триумфира на турнира в Оукланд, а трофеят е първи за нея от три години насам. За последно Уилямс спечели титлата на Откритото първенство на Австралия през 2017 г.

Носителката на 23 титли от Големия шлем победи на финала в Оукланд сънародничката си Джесика Пегула с 6:3, 6:4.

Уилямс, която е в Тура вече четвърто десетилетие, загуби финалите на „Уимбълдън“ през 2018-а и „Ю Ес Оупън“ през 2019-а, като се отказа и от мача за титлата на „Роджърс Къп“ преди няколко месеца.

След победата Серина заяви, че ще дари парите от наградния фонд и екипа си в помощ на възстановяването от опустошителните пожари в Австралия.

„Играя от толкова дълго време и съм преминала през толкова много неща. Щастлива съм, че правя нещо, което обичам. Чувствам се късметлийка и съм благословена за това, че съм здрава и играя тенис“, каза американката.

Откритото първенство на Австралия започва на 20 януари, а Серина Уилямс ще се опита да изравни рекорда на Маргарет Корт от 24 титли на сингъл от Големия шлем.

Серина отпразнува победата си на корта заедно със своята дъщеря Олимпия. Американката бе в осмата седмица на своята бременност, когато спечели титлата в Мелбърн.