5 стъпки, които трябва да следвате,когато почиствате лицето си

2
189
Добави коментар
oliv4ee
oliv4ee

Всички желаем красива кожа, искаме да прикрием своите недостатъци, но едва ли влагаме необходимите усилия в ежедневния ни живот, изпълнен с хаос и списъци със задачи. Колко често имаче време да посетим салона и да поглезим кожата си?

В крайна сметка лицето ни е това, което показва, когато сме развълнувани, щастливи или стресирани. За нашата кожа е необходимо да се грижим редовно. Дори ако посещаваме салон и козметик, това не замества ежедневното почистване на лицето в домашни условия.

Предлагаме ви стъпка по стъпка ръководство за това как да почистите лицето у дома за нула време, както и експертни съвети за подобряване на естествената ви красота и прикриване на недъвършенствата.

1. Почистване

Почистването на лицето е важно, за да имате светла, светеща кожа. Измийте лицето си старателно с почистващ препарат за лице или измийте лицето и потупвайте кожата с мека кърпа. Избягвайте гореща вода, тъй като изсушава кожата,след това нанесете малко почистващо мляко върху памучен тампон и избършете лицето си с него, за да отпушите порите си и да премахнете всички остатъци от замърсявания.

2.Ексфолиране

Продължете, като нанесете скраб за лице за няколко минути, тъй като помага да се премахнат мъртвите кожни клетки, които правят кожата ви да изглежда стара. Можете също да пропуснете закупения от магазина ексфолиант и вместо това да приложите смес от захар и мед в равни части, за да ексфолирате кожата си по естествен начин. Натъркайте лицето си за 5 минути, след което го оставете още 3 минути, преди да го измиете.

3. Маска за лице

Без значение какъв е вашият тип кожа, прилагането на овлажняващ маска за лице прави кожата мека и също така подобрява тонуса на кожата ви.

4. Тонизиране

Нанесете домашен тоникза лице върху лицето си, като сок от краставици и розова вода, който помага за поддържане на pH баланса на вашата кожа.