Глоба или винетка за 517 метра :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,...

Глоба или винетка за 517 метра :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,...

Градовете Трявна и Плачковци са в една община и са в непосредствена близост. Досега не им се е налагало да плащат винетка, за да изминат разстоянието от едното населено място до другото, което е 517 метра. От четвъртък обаче реалността е друга.

Борислав Борисов, кмет на Плачковци: „Това е малък абсурд. Ние да си преместим табелите, ще се опрат гръб в гръб. Тогава и за 1 метър ще ни накарат да плащаме винетки… Хората са били спирани, че нямат винетка, а ние сме една община… Училищният автобус също трябва да има винетка… Населението ни е застаряващо и пътуват по веднъж на седмица на пазар“.

Агенция „Пътна инфраструктура“ уточни, че за този третокласен път се дължи пътна такса:

„Ползвателите на пътя може да не заплащат винетна такса за въпросната отсечка, само ако бъде категоризирана като урбанизирана територия. Това може да стане с решене на Общинския съвет за промяна на устройствения план“.

Проблемът е наследство от предишната власт, но е решим, увери...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност