Блогът на Апостол Апостолов :: АСТРОЛОГИЧНА ПРОГНОЗА ЗА 2020 ГОДИНА

1
235
Добави коментар
tocco
tocco

                                                               ЕДНО НОВО НАЧАЛО

 

Днес в 17:23 часа българско време ще се случи важно астрологично събитие, което в миналото винаги е водило до крах на някоя империя. Това е така нареченият съвпад на бавните планети Сатурн и Плутон. Дори само тази констелация е достатъчна, за да се отбележи, че 2020 година е една от най-възловите за политическата промяна на света. На всичко отгоре този път съвпадът ще е троен, защото в него ще участва още една мощна планета – Юпитер.

 

Накратко: тази планетарна констелация вещае края на голям исторически цикъл. Всеки край обачее едно ново начало. Става въпрос за промяна не просто в политическите отношения между страните, а за подмяна на водещите държави в света и за нов икономически ред. В миналото, само при съвпад на Сатурн и Плутон, е имало огромни икономически и политически сътресения.

През 2006 година астрономите зачеркнаха Плутон от списъка с нормалните планети и я класифицираха като „планета джуде“. За астрологията обаче тази планета е най-мощният фактор за преразпределение на финансово и политическо влияние в света.

Неслучайно радиоактивният елемент, използван в ядрените реактори и атомните бомби, се нарича плутоний, а самата ядрена физика получава бурно развитие веднага след откриването на планетата Плутон от американския астроном Клайд Томбо през 1930 година. В античната митология Плутон се е възприемал като главатар на Царството на мъртвите, управляващ духовете на всички умрели и несметните богатства на подземния свят.

За астрологията Сатурн пък е планетата, чиято енергия подклажда масите да искат край на досегашните порядки, без все още да е ясно какво би се настанило на тяхно място. Тоест – разпад на системата в момент, когато все още липсва нейна алтернатива. В мунданната (от латински: мундо – свят) астрология Сатурн е планетата, отговорна за авторитарния и тоталитарен стил на управление на държавите, в чиито хороскоп тя оказва влияние.

Затова, когато тази планета е в съвпад с Плутон, винаги се отделя мощна енергия, замъгляваща логичното и съзнателно мислене на важни политически лидери и на цели народи, която подбужда масовите движения и протести, неподлежащи на контрол. Заиграването между Сатурн и Плутон в изминалите години винаги е водило до смъртта или убийството на важен световен лидер.

Да проследим какви събития са съпровождали предходните съвпади на Сатурн и Плутон в новата световна история. Предишният съвпад е бил в нощта на 7 срещу 8 ноември 1982 година. По това време Съветският съюз отбелязва своя главен идеологически празник – 65-ата годишнина от Великата октомврийска социалистически революция. Само два дни по-късно умира вождът на огромната империя Леонид Брежнев, което е началото на нейния край.

Смъртта му съвпада с излизането от полския затвор на лидера на профсъюза „Солидарност“ Лех Валенса – един от най-ярките борци срещу съветския хегемонизъм, който впоследствие става и президент на Полша. Следва период, който съветските историци наричат „петилетка на пищните погребения“, защото тогава умират основните лица на империята – Суслов, Андропов, Черненко, Устинов… Накрая се появява Горбачов и закрива Съветския съюз.

Нещо подобно се е разиграло и в по-предния съвпад на двете планети – през август 1947 година, когато целият свят буквално е преразпределен между новите големи играчи, а една от старите империи рухва под напора на собствената си тежест. Британската империя практически спира да съществува. Индия, а впоследствие и отделилият се от нея Пакистан, получава независимост.

 

През тази година е образувана държавата Израел, с което в сърцето на арабския свят се появява сериозен дразнител. Убийството на Никола Петков също е в рамките на това астрологично събитие – 23 септември 1947. Както и обявяването извън закона на партията му „БЗНС – Никола Петков“, с което (точно през 1947) практически е въведена еднопартийната диктатура в България. 1947 година се приема от историците за граничната година, когато окончателно е оформена и разпределена политическата карта на света между главните играчи в предстоящата Студена война.

Още 33 години по-рано – през юни 1914 г., при тогавашния съвпад на Сатурн и Плутон, е убит австроунгарският престолонаследник Франц Фердинанд. Това довежда до една от най-кръвопролитните страници от по-новата история – Първата световна война, която разрушава цялата политическа структура на Европа.

В крайна сметка Сатурн и Плутон „убиват“ няколко империи наведнъж – руската, австроунгарската, германската и османската…

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ,Esq.