Граждани на бунт в Шумен срещу завод за боклук :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,...

Граждани на бунт в Шумен срещу завод за боклук :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,...

Гражданска инициатива против изграждането на инсталация за преработка на боклук учредиха тази вечер жителите на шуменския квартал Дивдядово. Те се притесняват от липсата на яснота около намерението на немски инвеститори да издигнат завод в квартала и противоречивата информация, която достига до тях.

„Притеснени сме, защото става въпрос за здравето ни. Събрахме се, защото част от хората не са добре запознати, нашата цел е да ги информираме.

Ще се обърнем към различни институции, ще стигнем и до Европейския парламент. Няма сигурност и не вярваме на контролните органи“. Това каза за Радио Шумен Йордан Йорданов, който единодушщно беше избран за председател на гражданската инициатива. След като инициативата бъде регистрирана по съответния ред, в общинския съвет ще бъде внесена подписка, и жителите на Дивдядово ще очакват общинските съветници да се произнесат.

„Ако съветниците разрешат строителството на завода ще инициираме референдум“, категоричен е Йордан...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност