Фото Будка – кратка история

2
189
Добави коментар
sexy-desi88
sexy-desi88

Как една идея от преди повече от 100 години се превърна в съвременен начин за забавление

Познати са на всички. Фото будките можете да намерите навсякъде: в супермаркета, където можете бързо да си извадите снимки за лични документи; в моловете, където заедно с приятелите си можете да си направите няколко забавни снимки, които веднага да вземете.

Но знаете ли кога е създадена фото будката?

Каква е била нейната първа цел?

Как е еволюирала, за да се превърне в това, което днес познаваме?

Ние, от FotoNinja, не само създаваме забавление за Вашето парти, но и искаме да запазим традицията на фото будката, жива и до днес. Макар и създадена с друга цел, тя се превръща в средство, с чиято помощ можете да се забавлявате с любимите си хора, а в последните години в допълнителен декор за всяко парти. Ето как фото будката е еволюирала до това, което познаваме днес.

Кратка история на фото будката

Както всяко изобретение, фото кабината, каквато я познаваме и обичаме, премина през много фази през десетилетията. Първият й прототип, много популярен в Ню Йорк, скоро се разпространи в цялата страна и в чужбина, за да документира усмивките на света. Ето кратка история на фото будката, основна част от съвременната култура на селфита и социалните медии:

1889: Първата известна фото будка е представена на Световния панаир в Париж. Това устройство с монети, създава снимка, прехвърлена върху тънък лист метал, за около пет минути.

1896: Първа автоматична фотомашина с отрицателен и положителен процес, изобретена в Германия.

Анатол Хосефо създава първата фото будка със завеси за снимки в Ню Йорк

1925 г.: Руският имигрант Анатол Хосефо създава първата фото будка със завеси за снимки в Ню Йорк. След като създава успешен прототип, Йозефо открива студио Photomaton на Бродуей, което има три кабини за снимки със служители. Мястото привлича хиляди клиенти в първите си месеци на работа. За 25 цента хората получават лента от осем снимки за около осем минути.

1927: Фото будката се разпространява в Канада и Европа.

1958 г.: Автоматична фото будка модел 11 Фото е разработена за снимки за лични документи и затвори. Тя няма завеса и включва номер до всяка снимка на лентата.

1968 г.: Потребителите могат сами да управляват фото кабината – до този момент служител е трябвало да коригира обектива и ще помогне на хората да позират за своите снимки.

1970-те: Въвеждане на цветни фото ленти.

1990-те: Photo-Me започва да пуска на пазара цифрови цветни кабини за снимки, които използват компютър за по-бързо отпечатване на ленти.

Съвременна преносима Фото Будка за събития
Съвременните Фото Будки

В наши дни фото будката има ново предназначение. Тези устройства са преносими и могат да намерят своето място на всяко събитие. Нещо повече. За да се превърне снимането в още по-лесен и забавен процес, се ражда фото огледалото. За разлика то фото будката, то представлява огромен дисплей, който обхваща по-голяма площ и създава снимки с по-високо качество, благодарение на професионалната камера, скрита зад него. Когато се снимате, снимките могат да бъдат декорирани, подписвани и принтирани за секунди, за да могат веднага да бъдат използвани.  Фото огледалото лесно допълва декора на всяко събитие и с него:

Можете да персонализирате снимките;
Можете да го използвате за брандиране;
Можете да принтирате веднага или да споделите снимката в социалните мрежи.

Фото огледало – последно поколение фото будки

Фото огледалото е страхотен начин да разчупите своята сватба през 2020 , фирмено парти, бизнес коктейл и всеки вид  корпоративно събиране, на което ще присъстват много хора. С FotoNinja можете лесно да направите партито си още по-стилно и забавно.