Борисов се срещна с бащата на убитата Андреа :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
123
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Тежки наказания за непълнолетните престъпници. Това поиска бащата на убитото 18-годишно момиче от Галиче.

Почерненият родител настоя за среща с премиера в студиото на bTV в неделя. Министър-председателят прие тази сутрин Асен Руменов.

След жестокото престъпление бащата поиска законови промени. Причината – задържаният 17-годишен младеж по закон може да получи до 12 години затвор.

 „Обещаха ми всичко да направят, за да се прекъсне тази престъпност. Това не може и не бива да продължава, защото животът на много хора ще бъде унищожен. Той е нападнал възрастен човек, после и полицай, получил е само пробация. Ако беше наказан подобаващо, нямаше да има убийство и дъщеря ми щеше да е жива“, каза Асен Руменов.

„Проверката ще обхване и това спазват ли се мерките за неотклонение, взети по отношение на обвиняемите лица. Ако същите не се спазват, наблюдаващите прокурори ще поискат по-тежки мерки за неотклонение“, каза Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

 „Ще се вземе под внимание състоянието на този извършител. Дали той разсъждава като възрастен и осъзнава това, което върши, за да получи наказанието като възрастен. Това ще бъде смисълът на промяната, която ще направим“, каза депутатът от ГЕРБ Маноил Манов.