Феновете на „Левски“ искат среща Бойко Борисов :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
217
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Националният клуб на привържениците на „Левски“ иска среща с премиера на България Бойко Борисов.

Феновете на „сините“ са сериозно притеснени след срещата с Васил Божков, на която той обяви, че ситуацията около бизнеса му може да се отрази на финансирането на футболния клуб.

От НКП категорично подчертават, че не искат да защитават частните интереси на никой, а ги интересува единственото бъдещето на „Левски“.

„УВАЖАЕМИ ЛЕВСКАРИ,

След вчерашната среща със собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД, „Националният клуб на привържениците на Левски“ взе решение да изпрати писмо, с искане за среща с министър-председателя на Република България.

В последните няколко дни в медийното пространство бяха изнесени редица публикации, че „Левски“ е изправен пред сериозната заплаха от финансов колапс и фалит вследствие на внесени в Народното събрание законодателни инициативи, които касаят генерална промяна в регулационния режим, уреждащ дейността на дружествата, чиито предмет на дейност е свързан с организирането и провеждането на хазартни игри. Тези опасения бяха потвърдени и на среща между собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД и на привържениците.

Дебело подчертаваме, че ние не проявяваме загриженост за ничии частни икономически, финансови или политически интереси, както и че не желаем любовта ни към „Левски“ да бъде използвана в политически или икономически сделки и противопоставяния.

От друга страна обаче не можем да не бъдем сериозно притеснени, когато от редица места се чуват мнения и прогнози, че бъдещите промени, касаещи дейността на някои от основните субекти, осигуряващи финансирането на нашия клуб ще предизвикат неговата фактическа „смърт“ и той ще бъде закрит и ликвидиран“, се казва в позицията на НКП.