СЗО заседава извънредно заради вируса от Китай :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,...

СЗО заседава извънредно заради вируса от Китай :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,...

Заради новия вирус, който тръгна от Китай, кризисният отдел на Световната здравна организация се събра на извънредна среща. Коронавирусът вече взе шест жертви. Властите в Пекин потвърдиха, че заразата се предава бързо от човек на човек. Заразените са около 300 и вече не само в Китай.

Ухан е китайският град, откъдето тръгна вирусът. Маските там са задължителни. На гарите и летището е въведен термоконтрол. Следи се телесната температура и на пътниците, които напускат града с автомобили.

Предполага се, че епицентърът на заразата е рибният пазар в Ухан. Засега не е ясен точния източник. На пазара освен риби, се предлагат и всякакви животни - от котки до влечуги.

Жон Наншан, експерт към правителството на Китай: Двама от пациентите не са били в Ухан, но техни роднини са пътували до града. Това, което можем да потвърдим, е че има случаи, при които вирусът се предава от човек на човек.

Симпотомите: кашлица, треска, затруднено дишане.

Тарик Ясаревич,...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност