Феновете на „Левски“ на среща с Бойко Борисов :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
163
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Днес (24 януари) предстои феновете на футболния „Левски“ да се срещнат с министър-председателя Бойко Борисов. Тема на разговора им ще бъде бъдещето на „синия“ клуб.

Привържениците са притеснени след инициативата на лидера на НФСБ Валери Симеонов за промени в Закона за хазарта. Те предвиждат лотарийните игри да се организират единствено и само от държавата. Това ще засегне финансирането на „Левски“, тъй като такава компания е един от основните спонсори на тима. Тя е собственост на Васил Божков.

Бизнесменът проведе две срещи с привържениците, на които ясно заяви, че, ако тези промени бъдат приети, той няма да може да издържа клуба.

На второто събиране на стадион „Георги Аспарухов“, ръководството на клуба обяви, че „Левски“ дължи над 6 млн. лева.

От друга страна самият Валери Симеонов, а след това и Бойко Борисов, заявиха, че промените в закона не са свързани конкретно с „Левски“ и клубът ще продължи да съществува, дори след евентуалните промени в Закона за хазарта.

На срещата в Министерски съвет ще присъстват петима представители на „сините“ фенове – Степан Хиндлиян, Димитър Костадинов, Даниел Стрезов, Адриан Петров и Илия Христов.

Преди дни в студиото на „Тази сутрин“ Хиндлиян, като председател на Националния клуб на привържениците на „Левски“, заяви, че феновете не се притесняват от промените в Закона за хазарта и не биха протестирали против тях, а се интересуват само от бъдещето на клуба.