Коронавирусът продължава да убива! :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
143
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Повече от 80 души са жертвите на новия коронавирус в Китай, след като 24 души починаха в провинция Хубей, центърът на заразата, потвърдиха местните власти. Общият брой на заразените в Китай вече е над 3000 души.

Спрени са вътрешните полети и обществения транспорт в Китай.

Според китайски медии вече се работи за създаване на ваксина и е приключил стадият на изолиране на вируса.

46 млн. души са блокирани от властите в районите, където е доказано огнище на заразата.

Генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус ще бъде в Пекин, за да обсъди с властите и експерти мерките срещу разпространението на опасната зараза.

Почивните дни за китайската Лунна Нова година бяха удължени до 2 февруари, за да се спрат пътуванията.

Китайският премиер Ли Къцян пристигна в град Ухан, център на епидемията, съобщиха Ройтерс, като се позовава на изявление на правителството.

Ли Къцян ще посети болници, където са настанени заразените, ще разговаря с пациенти и медицинския състав.

Китайските власти ще изпратят 959 медицински екипи от други провинции , за да помогнат на лекарите, които изнемогват в препълнените с пациенти болници.

Правителството на Китай е заделило 300 милиона юана (43,5 мил. долара) за борба с коронавируса в град Ухан и централната провинция Хубей, съобщи днес китайската телевизия.

Средствата ще бъдат използвани за строителството на две болници за болните от пневмония, както и за купуването на специално медицинско оборудване.

По-рано от Министерството на външните работи информираха, че в град Ухан са установени трима българи и българското посолството в Китай поддържа непрекъснато връзка с тях.