Адвокат Лазар Белев – София

2
212
Добави коментар
zkdoverie

Процедурата развод по взаимно съгласие е най-предпочитаният от българите вариант за прекратяване на брака и всеки добър бракоразводен адвокат на първо място следва да положи усилия, въпреки обтегнатите отношения между съпрузите, да се стигне именно до доброволно уреждане на отношенията между тях при развода.

Какви са предимствата на един развод по взаимно съгласие?

На първо място това е скоростта, с която се развива процедурата – в рамките на месец – два след входиране на документите. Едва ли нормален и трезво мислещ човек би желал да прекара повече от необходимото време в емоционалния ад на един бракоразводен процес и колкото по-бързо се приключи, толкова по-бързо страните се успокояват и продължават живота си. А както показват срещите ми с мои клиенти определено има живот и след развода и той не е някакъв окончателен край, а по-скоро възможност за ново начало.

На второ място е това, че страните сами решават, какво ще се случи с живота и отношенията между тях и техните деца. Бихте ли искали съдбата на семейството, отношенията в него, имуществените и други финансови въпроси да бъдат решени от съдия, който не Ви познава, не му пука за Вас, а просто сляпо ще приложи закона, защото за него сте поредната досадна папка, една от стотиците, които го очакват? При един развод по взаимно съгласие именно майката и бащата решават всички важни въпроси за бъдещето, личното и на техните деца, а не делегират тази отговорност на съда. Това е поведението на възрастни, зрели и осъзнати индивиди, които не желаят друг да решава вместо тях.

За записване на дата и час за консултация относно Вашия развод по взаимно съгласие се обадете на тел. 0876 217 476 или пишете на електронната ми поща: [email protected]

На трето място е особено актуалния финансов въпрос – разводът по взаимно съгласие възможно най-евтиния вариант за разтрогване на брак. В случай, че егото и нерационалната и грозна страна на човешката личност вземат връх и се стигне до развод по исков ред, финансовите разходи значително нарастват. В повечето случаи резултатът е същия, който е бил предложен първоначално на страните, но те не са се съгласили, надявайки се на повече, само че с цената на много време, пари, изхабени нерви и съсипани междуличностни отношения. И повярвайте ми знам много добре какво говоря и какви са резултатите предвид огромния си опит като бракоразводен адвокат.==========