Френски маникюр – техники и практики

3
211
Добави коментар
gala.vision
gala.vision

Как се прави френски маникюр – с обикновен лак, с гел лак и с изграждащ гел

Един от най-естествените и нежни
варианти за маникюр и педикюр е френският. Той съчетава възможността за
естествен, но и свеж вид на ноктите.

Противно на очакванията,
френският маникюр не произлиза от Франция, нито е измислен от французин.
Всъщност е дело на американец.

Смята се, че още през 30-те години на миналия век основателят на Max Factor е създал тази тенденция сред модните среди на Париж. Оттам идва и френската нишка.

Този стил е много харесван от класическите американски звезди по онова време, а някои твърдят, че се е срещал още преди 1800-та година.

Още един американец – Джеф Пинк – дава тласък на френския маникюр, което го прави толкова популярен и до наши дни.

През 1978 г. той създава готов комплект “направи-си-сам“ за целта, породен от нуждите на киното.

Причината за това са холивудските режисьори, които често се оплаквали, че актрисите не успяват да сменят лака на ноктите си, за да са в тон с роклите им, толкова бързо, колкото различните сцени изискват.

Това породила потребността от създаването на универсален, естествен маникюр, който да отива на всичко.

Певиците и актрисите Шер и Барбара Стрейзънд са сред едни от първите съвременни звезди, които повличат крак, или по-скоро е редно да кажем „ръка“, към тази тенденция.

И днес дамите, които биват ограничавани по някакъв начин – било то от работното си място или от стила си на обличане, разчитат на този нежен и удобен вариант.

Има различни начини за направа на френски маникюр.
Френски маникюр с обикновен лак

Ако правите с обикновен лак, използвайте основа за лак, два слоя телесен цвят и бял или цветен лак за подчертаване на „усмивката“. Накрая „запечатайте“ с топ.

Вижте във видеото 5 начина за рисуване на френски маникюр с обикновен лак:

Френски маникюр с обикновен лак
Френски маникюр с гел лак

Ако предпочитате да направите френски маникюр с гел лак, продуктите са аналогични, но е необходимо да полимеризирате в лампа за нокти след всеки слой, за да ги втвърдите.

Нужна ви е база за гел лак.
Базата при френския маникюр може да бъде прозрачна или цветна. Ако ползвате прозрачна, можете да оставите да се вижда цвета на естествените ви нокти или да нанесете телесен цвят. След като полимеризирате базата, не забравяйте да избършете лепкавия слой. В противен случай, когато започнете да рисувате „усмивката“, цветът ще се разтече. Липсата на лепкав слой на базата по никакъв начин не пречи на свързването на продуктите със следващия слой.Ако използвате цветна база, си спестявате стъпката с нанасяне на цвят като основа.
Следва бял или цветен гел лак.
Класическата версия на френския маникюр е да нарисувате „усмивката“ в бял цвят. В наши дни, обаче, въображението няма граници и вече се правят всевъзможни комбинации – френски с цветна „усмивка“, френски с брокат, френски с пигменти, с конфети и др. За най-добра практика се счита, ако нарисувате „усмивката“ само в един слой, за да не става краят прекалено удебелен. Това, обаче автоматично означава, че и френският маникюр е възможно да не е толкова издръжлив, колкото стандартен маникюр с база, два слоя цвят и топ.
Финал – запечатейте с топ лак
Последната стъпка е да запечатате с топ лак. Това е важен етап, който не бива да се пропуска, за да е издръжлив маникюрът.

Вижте в клипа как се прави френски маникюр с гел лак:

Френски маникюр с гел лак
Как и с какво се рисува „усмивката“ на свободния край при френски маникюр?
С детайлна четка:
Единият вариант е да нарисувате „усмивката“ с детайлна четка. Докато сте начинаещи, можете да използвате леко геометрично скициране – център и страни, както е показано в клиповете по-горе, а когато свикнете, вече да правите от раз.
С четка за гел:
Друг вариант е да рисувате с четката на гел лака. Често се случва, обаче, гел лак с превъзходно качество да има недобра четка под капачката. В този случай можете да ползвате и по-малка четка за гел – било то плоска или четка тип „котешко езиче“. Когато използвате недоминантната си ръка, пробвайте да завъртите пръста в противоположна на четката посока, вместо да движите самата четка.
С гъбичка и ленти
Лентите могат да бъдат много удобни, ако не сте много сръчни с рисуването или ръцете ви треперят. След като почистите лепкавия слой на базата или цвета, залепете лентата. Минете „усмивката“ с четка или с тампонче, напоено с бял или друг цвят. Отстранете лентата и полимеризирайте.

Независимо от начина, по който
рисувате свободния край, в случай, че има ръбчета или несъвършенства в линията,
можете да я коригирате с коректор с ацетон или плоска четка, напоена с ацетон и
след това добре изцедена.

Перманентен френски маникюр
Освен с обикновен лак и гел лак, може да се направи и т.нар. перманентен френски маникюр.

Това е само по себе си ноктопластика, но при самото изграждане на ноктите се изгражда основната част на нокътната плочка в телесен цвят и свободният край – в бял или друг цвят.

Както при всеки маникюр, тук ограниченията са, докъдето ви стига въображението. В свободния край могат да се вградят конфети, брокат, дори и сухи цветя.

При стандартен перманентен маникюр, за цветна основа може да се използва цветен изграждащ гел – розово прозрачен, камуфлажен (телесен, непрозрачен) или розов гел за френски маникюр, който е с леко по-кремообразна консистенция и много лесен за работа.

Как да направите перманентен маникюр с изграждащ гел вижте в клипа:

Перманентен френски маникюр

За всеки от изброените методи за френски маникюр има привърженици и противници, така че пробвайте различни техники, докато откриете коя работи най-добре за вас.

Не пропускайте да се абонирате за блога за маникюр, в който можете да четете полезни статии за маникюр, тенденции, новини и оферти за отстъпки.

Искаш ли да получаваш нови известия за статии, новини и промоции?Абонирай се за блога за маникюр на Noktoplastika.Net

Свързани