Блогът на Апостол Апостолов :: КОЙ СИ ТИ, КОСТЯ КОПЕЙКИН?!

1
332
Добави коментар

                                                           ДЕЖУРНИЯТ МЕТЕЖНИК

 

 

Един нов болен лидер(ов) се пръкна на българската политическа сцена. Мнозина си задават въпроса, кой, за Бога, е този хахо? Отговор на въпроса намираме в статия на tribune.bg:

„Лидерът на „Възраждане“ е верен на Русия, няма нищо общо с Перник и е известен като руски агент и платен революционер.

За ексцесии в центъра на София, дело на „афектирани перничани, които нямат вода от месеци“, съобщават медии. Всъщност обаче провокаторите, които направиха опит да влязат с взлом в регионалното министерство и раниха двама полицаи, нямат нищо общо с бедстващия Перник.

 

Начело на „бунта“ застана небезизвестната проруска партия „Възраждане“, чийто лидер Костадин Костадинов е дългогодишен участник във всевъзможни политически проекти. Определян като руски агент и изкуствено създаден политик, Костадинов често е наричан „Копейкин“ в публичното пространство. Прякорът му е директна препратка към политическите му възгледи, защото той често защитава интересите на Москва, служейки си с крайна националистическа реторика и яхвайки всевъзможни протести.

 

„Не патриот, а див кариерист, обиколил всички партии за 7-8 години“. Така лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи Костадинов в интервю пред Tribune.bg малко преди балотажа за местните избори във Варна през есента.

 

Костадинов беше фаворитът на БСП за кмет на морската столица на втория тур, но не успя да се класира за поста въпреки гласната подкрепа на социалистите и негласната на ДБ.

 

Иначе в миналото той е работил като директор на Регионален исторически музей – Добрич от 2013 до 2017 г., освободен е от кмета на общината Йордан Йорданов на 2 февруари на основание чл. 326, ал. 1 от КТ с обезщетение. Обжалва кметската заповед като незаконна, но губи делото. По времето когато е бил директор, е бил в непрекъснат конфликт със свои колеги. Влизал е в остри пререкания и с Александър Йорданов на тема освободила ли ни е Русия, докато е представял своя книга. Тогава дори се е стигнало до конфликт.

Звездата му като политик изгря именно във ВМРО, които обаче бързо осъзнават грешката си. Впоследствие, с вече изградено име, създава и партията си „Възраждане“.

 

Във ВМРО обаче още помнят твърде амбициозния политик. А Каракачанов намекна и че БСП финансово помагат на „Възраждане“.

 

„Тръгна от ВМРО. В един момент се почувства неоценен, защото имаше огромни амбиции. След това отиде в НФСБ. Оттам го изключиха след една година. Миналите избори, 2015 г. беше кандидат от „Атака“, а на тези избори беше готов да бъде и кандидат от БСП. Въобще не става въпрос за патриотизъм, а за див кариеризъм. Защото всички, които познават въпросното лице, знаят, че става въпрос за една дива амбиция и кариеризъм и за нищо повече. Той от убеден националист стана убеден съветофил, възхваляващ Сталин и Съветския съюз“, коментира Каракачанов.

 

С брутални призиви за насилие се запомни и кампанията на партията на Костадинов за евроизборите миналата пролет. „Възраждане“ агитираше със скандален клип, пресъздаващ масов разстрел, изплагиатстван от украинския президент Владимир Зеленски.

 

През последните месеци ГМО политикът отново е активиран с призиви за метеж срещу правителството. Кой плаща този път – може само да се гадае. Факт е обаче, че освен физическото присъствие на протеста пред МРРБ,  „Възраждане“ е впрегнало и цяла армия от интернет-тролове. Те са плъзнали в десетки групи в социалните мрежи и призовават за бутнове срещу властта.“

 

Преписал:

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.