Най-добрите сайтове за Козметика — Log.bg

2
149
Добави коментар
georg4610
georg4610

Едва ли можем да си представим съвременния живот без козметика. И това се касае не само за жените, които обичат да използват декоративна козметика за разкрасяване на лицето. Козметика – това е и сапуни, шампоани, пасти за зъби, всичко това, което съвременният човек използва още от ранна възраст. Коренът на гръцката дума „козметика”  произхожда от „космос” и се превежда като порядъчно, хармонично състояние, противоположност на безпорядъчния хаос. Затова когато използваме козметика, даряваме хармония на тялото.

Основни козметични средства по предназначение

Козметичните продукти основно се делят на 2 вида – за поддържаща грижа и декоративни. Средствата от първата група спомагат за поддържане на кожата, косата и други зони на тялото в добро състояние. Този вид, на свой ред, може да се раздели на няколко категории. Почистване – първата степен на всяка поддържаща грижа. Към тази група козметика са сапуни, гелове, шампоани и лосиони за почистване. Всички тези средства са липофилни, съдържат специални компоненти, които се съединяват с кожния себум, прах и замърсявания. Така с отмиване на веществото, почистваме кожата и косата.

Следващият клас козметика са средства за подхранване, овлажняване, кремове, балсами, гелове. Основната им задача е възстановяване на естествения баланс на кожата след почистване.

Декоративната козметика, за разлика от поддържащата, моментално може да промени външния вид. Основният компонент тук е наситеният цветен пигмент с различен произход, който оцветява устните, кожата и миглите. Качествената декоративна козметика трябва да съдържа в състава си защитни компоненти.