Боя за коса – как да изберем правилния цвят?

3
336
Добави коментар
georg4610
georg4610

Според проучвания, които са били проведени в продължение на няколко десетилетия, става ясно, че приблизително 70% от представителките на нежния пол пристъпват към боядисване на своите коси. Обикновено това се дължи на желанието им да променят своята визия и да се видят по начин, който до момента не са изглеждали.

Твърде често нуждата от използването на подобен продукт е продиктувана от побеляването на косата. Всъщност, ако трябва да бъдем откровени, причините, заради които дамите (най-вече) използват бои за коса, са наистина разнообразни.

Не това обаче ще разгледаме като основен въпрос в днешната статия. Смятаме да фокусираме вниманието си предимно върху това как да изберем правилния цвят за нас, така че след конкретната промяна да не изпадаме в нервен пристъп, а много скоро да привикнем към новата си визия и да обикнем образа в огледалото, който виждаме.

Ще се опитаме максимално подробно да споделим с вас всичко онова, което успяхме да почерпим като информация, свързано с промяната в цвета на косите и как всъщност е редно да процедираме, когато искаме да се сдобием с мечтания нюанс.

С какво трябва да сме запознати при избора на боя за коса

Задължително правило е да имаме дори и минимални познания за боите, така че да можем да изберем подходящата за нас самите. Нека не забравяме, че огромна част от продуктите, които се предлагат на пазара, съдържат не малко химикали. При неправилна употреба и грешен избор, то можем да си навлечем редица сериозни и необратими последици.

Ако искате да запазите добрия и здрав вид на косата си, без ни най-малко да я увредите, е най-препоръчително да поберете цвят, близък до вашия. Специалистите съветват дамите, които са носителки на наситено черни коси, да забравят за студените руси тонове, тъй като това със сигурност ще рефлектира върху състоянието на тяхната прическа. Ще им е необходимо много време след това, за да възстановят унищожената коса и да възвърнат отново блясъка й.

Не се препоръчва още жените, които са с много светли коси, близки до русия цвят, да експериментират драстично. При тях желания тон ще се получи много по-лесно и няма да се налага използването на обезцветяващи продукти, но се счита, че кратко време след извършената промяна, ще искат отново да възвърнат светлия цвят на косата, а това ще бъде трудно за постигане.

Ето защо нашето предложение е да насочите вниманието си най-вече към тоновете, близки до естествения цвят на вашата коса.

За да увредите колкото се може по-малко вашата коса, то препоръчително е да се доверите на специализиран фризьор, който да извърши самата промяна. Това обаче е в пъти по-скъпо, отколкото, ако се боядисате в домашни условия. Ето защо изборът на боя за коса е съществено важен. В такъв случай е нужно да проявите още по-солидна доза внимание и прецизност, така че да попаднете на възможно най-качествените предложения.

С цел да улесним всяка една дама или господин, то нашият съвет е да посетите онлайн магазина BeautyMall.bg, където ще успеете да се докоснете до внимателно подбрана селекция от всякакви видове бои за коса (https://beautymall.bg/kosa/boya-za-kosa), които са в готовност да ви дарят с мечтаните резултати, без да оставят трайни и негативни следи след себе си.