Без спорт в Италия до 3 април :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
128
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Олимпийският комитет на Италия взе решение за отмяна на всички спортни събития в страната до 3 април. Причината е коронавирусът на Апенините, който зарази над 7 хиляди души и причини смъртта на повече от 300.

Забраната включва и мачовете от местния футболен шампионат – Серия „А“, но няма да попречи на участието на италианските отбори в евротурнирите, тъй като те са под егидата на УЕФА.

Решението, взето от олимпийския комитет, бе одобрено от италианското правителство чрез министър председателя Джузепе Конте.

Оттук нататък вариантите пред Серия „А“ са два. При овладяване на епидемията от COVID-19, първенството да се доиграе с по два мача на седмица, а полуфиналите за Купата на Италия и спорът за трофея да бъдат преместени през лятото.

Най-лошият вариант е сезонът да бъде прекратен и Италия да няма шампион. В този случай ще се вземе предвид последният пълен кръг, за да бъдат разпределени квотите за евротурнирите – „Ювентус“, „Лацио“, „Интер“ и „Аталанта“ ще играят в Шампионската лига, а „Рома“ и „Наполи“ в Лига Европа. Изпадащите няма да има, а броят на отборите през следващата кампания ще се увеличи от 20 на 22 с промоция за лидерите в Серия „Б“ – „Беневенто“ и „Кротоне“.