DEV.BG получи сийд инвестиция от 200 000 евро

1
146
Добави коментар
teenews.eu
teenews.eu

Българската компания DEV.BG, която развива най-голямата ИТ общност у нас, е привлякла нова инвестиция в размер на 200 000 евро от фирмата за хостинг и разработка на софтуер SiteGround. Срещу сумата инвеститорът ще получи 10% от стартиращия проект. Сделката е осъществена със съдействието на адвокатите Митко Карушков и Марио Арабистанов от адвокатска кантора “Камбуров и партньори”.

 

Създадена през 2016 година от Ивайло Христов, Светослав Димов и Митко Василев, DEV.BG днес е най-голямата IT общност в България. Тя включва над 20 000 членове, участващи в нейните събития, потребителски групи и други онлайн дейности. Част от компанията е и първата по рода си платформа за наемане на IT специалисти – HireHeroes.bg, която се отличава с това, че е фокусирана върху нуждите на служителите, а не на работодателите.

 

Това не е първата инвестиция в DEV.BG. При стартирането си компанията получава 50 000 евро, както и подкрепа за нейното бизнес развитие от бизнес ангели. През годините екипът на стартъпа успя да развие партньорства с много водещи IT компании у нас и в други страни, и се утвърди като разпознаваемо име в областта на набирането на IT таланти в България.

 

Новополучените средства екипът на DEV.BG ще използва за разширяване на мрежата си от IT специалисти и професионални събития, както и за развитието на своята платформа HireHeroes.bg. Днес компанията е домакин на над 160 технологични събития годишно в едни от най-перспективните области в ИТ бранша. Сред тях са Интернет на нещата (IoT – Internet of Things), изкуствен интелект (AI – Artificial Intelligence), машинно обучение (machine learning), блокчейн, както и в областта на стартиращите компании, бизнес развитието и финансирането на ИТ бизнес. Новият инвеститор SiteGround няма да бъде активно ангажиран с дейността, но ще подкрепя активно DEV.BG със своите знания и контакти.