Блогът на Апостол Апостолов :: ТРИУМФЪТ НА БЪЛГАРИЯ

1
338
Добави коментар
tocco
tocco

                                                  ВИСОКО МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАНИЕ

 

 

България е най-свободната икономика на Балканите!

 

Страната ни се намира на 36 място в света, изпреварвайки всички останали наши съседи от региона, сочи класацията на американската фондация Heritage. Фондацията дава 70,2 точки, като България бележи ръст от 1,2 пункта спрямо предходната година.

 

Този ръст се дължи на политиката на правителството, отбелязват от Heritage. „България е на 19-о място сред 45 държави в региона на Европа, а общият й резултат е малко над средния за региона и доста над средния за света. България постига стабилен напредък в икономическата свобода повече от десетилетие и тази година икономиката и най-накрая влезе в редиците на най-свободните.

 

Подобрената икономическа свобода може да се види най-вече в стабилния и здравословен растеж на БВП през последните пет години“, подчертават от Heritage.

 

България изпреварва дори Острова на Афродита, който се славеше като една свободна икономика. Нашите кипърски приятели са след нас на 37 място. Нашите две държави са единствените, които попадат във втора група, която авторите на престижния рейтинг са определили като в „по-голяма степен свободни“. Тук попадат водещи икономики като САЩ, Великобритания, Германия и Израел.

 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.