Adidas затваря магазините си в ЕС от днес :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
165
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Adidas обяви, че затваря всичките си магазини в САЩ и ЕС като мярка за справяне с разпространението на коронавируса. Магазините на територията на Европейския съюз затварят от днес, 18 март, а в САЩ и Канада затвориха още вчера. Мярката ще бъде в сила до 29 март, съобщава Business Insider.

Служителите ще продължават да получават заплати, докато магазините са затворени, се казва в съобщение на компанията до изданието.Решението идва след като над 50 основни търговци на дребно в Северна Америка обявиха временно затваряне през последните няколко дни в опит да ограничат разпространението на вируса.

По-рано компанията реши да затвори някои от магазините си в Китай непосредствено след избухването на епидемията в началото на януари. А в изявление пред Reuters през февруари от германския производител на спортни стоки обявихам че вирусът причинява „отрицателен ефект“ на компанията в региона.

Докато конкуренти като Nike и Under Armor бяха инструктирали служители както на магазини за търговия на дребно, така и на корпоративни офиси, да останат вкъщи и да работят отдалечено, ако е възможно, Каспър Рорстед, главен изпълнителен директор на Adidas съобщава, че се очаква ръководството да присъства в корпоративните офиси, които остават отворени.

„Във всички региони и страни, където законодателството позволява, очакваме ръководните екипи да работят ежедневно от нашите офиси“, пише Рорстед според Yahoo Finance. Освен това, за корпоративни служители на нива под мениджмънта с възможност за работа от вкъщи, той съобщава, че работата от разстояние може да бъде „трудна и разсейваща“ и призова „максимален фокус и всеотдайност и призова служителите си да опитват да вършат работата си максимално добре всеки ден“.