Български триумф в мотоциклетизма :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
131
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

България има световен шампион по Супер Ендуро! Теодор Кабакчиев (Екстрийм рейсинг, КТМ) донесе историческа титла на страната ни в клас „Джуниър“ от първенството на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) по хард ендуро в зала, похвалиха се от родната федерация.

Това стана факт след обявеното днес решение на световната мото централа, промоутърът на сериите ABC Communications и полският организатор Sport Up да бъде отменен финалният пети кръг от шампионата. Надпреварата трябваше да се проведе в „Атлас Арена“ в Лодз (Полша), но поради ескалиращото положение в световен мащаб в резултат от разпространението на коронавируса, състезанието няма да се състои. Така българският шампион завърши начело при пилотите до 23 години, спечели световното злато и си осигури участие в най-високия клас „Престиж“ през сезон 2020/2021.

Габровският талант приключи шампионата с актив от 185 точки, с две повече от германеца Леон Хентчел (Хускварна). Бронзът отива при американеца Тай Кулинс (ТМ), който събра 165 точки.

Кабакчиев направи много силен сезон и титлата му е абсолютно заслужена. Асът ни триумфира в два от четирите кръга и спечели пет от проведените общо 12 състезателни манша, а в други три завърши втори.