Зрее скандал – връщат онкоболни от „Софиямед“ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
126
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Огромен скандал назрява покрай действията на РЗИ-София в болница „Софиямед“, съобщава  ПИК. Въпреки края на срока за дезинфекция, който беше 48 часа и изпълнението на всички предписания от страна на лечебното заведение, властите все още не допускат пациенти и не връщат нормалния ритъм на работа, от който зависят хиляди столичани.

Пред pik.bg Стоян Колев, зет на онкоболен пациент заяви, че семейството му е в ужасна ситуация.

„Повече от неприятно е. Той е тежко онкоболен, с метастазирал рак и трябва да продължи процедурите си. Той влиза в болница през определен период от време, правят му се изследвания и му се дават лекарства месец за месец. Сега като е затворена „Софиямед“, аз говорих няколко пъти с болницата. Но какво се оказва – този пациент не може да се лекува. Не вярвам да е само той. Предполагам, че и с всичките пациенти е така“.

От болницата обяснили, че са в карантинен период. „Може би трябва да я има тази карантина, но един човек отишъл, влязъл в болницата и повече от два дни и половина положението е такова. Звъня в онкологичното и те ми казват, че изобщо не им дават нито да приемат, нито нищо да правят“, коментира младият мъж.

Стоян Колев заяви, че онкологичното отделение е блокирано и той изпитва вече неудобство да звъни там: „Обаждал съм им се повече от десет пъти. От там ми казват, че тече някакъв карантинен период и казват: „Обадете се след няколко часа“, след няколко часа пак казват: „Обадете се след няколко часа“. Това е и допълнителен стрес за болния. Това са животоспасяващи процедури, цялата къща е полудяла и ние нищо не можем да направим“.

Хората, попаднали в абсурдната ситуация, нямат никаква яснота докога ще продължи този „карантинен период“. „Никой не знае кога болницата ще отвори. „Поне да кажат – до утре в 6 или 8 часа сутринта. Но в болницата в момента онкологичното отделение не работи. Ние от септември се лекуваме там, те са на определена дата, на определени процедури. Всички са притеснени – и хората от болницата, и пациентите“, заяви Стоян Колев.