Детска стая Хриси – двуетажни легла за 3 деца

1
375
Добави коментар
Dysign
Dysign

Представяме ви наш любим проект на детски двуетажни легла за три деца – момченца и момиченце. Детската стая е в нова сграда и с ново обзавеждане, но родителите наскоро са се сдобили с третото си дете, и понеже мислят в перспектива за неговото порастване, още отсега предприемат съответните действия. Съпругата се свърза с нас, а когато отидохме на оглед, за да вземем размери, с изненада открихме стар познайник в лицето на нейния съпруг.

Още не е ясно как децата ще си разпределят леглата, но със сигурност ще спят комфортно и сигурно за доста години напред.  Двуетажните легла ги предвидихме да бъдат с размер на матрака 90/190/20см – малко по-широки от сегашните им легла.

Издигнахме парапета на подходяща височина, за да обезопасим достатъчно спящите деца. Направихме го с изрязани звездички и лунички, добавихме малко цвят и игра с размерите на елементите, и стана наистина чудесен. По желание на майката, добавихме парапет и между леглата, за да няма ситуации с изместени възглавници.

Под едното легло добавихме гардеробче за децата, като го разделихме на 3 секции, с лост за закачалки за всяко дете. Дъното е на пода, няма рафт, но  не е и нужен. Пред гардеробчето има пейка, с възглавнички за сядане, но също и с функция да предпазват коленете на децата/родителите, ако са коленичили пред гардеробчето. Отпред на пейката има 3 чекмеджета – пак по 1 за всяко дете – за бельо, пижами, чорапи и пр.

Леглата и стълбите към тях, са комбинация от мдф 25мм, и масив бук, боядисани в бяло и светлокафяво. Всички останали цветни елементи по мебелите в стаята са от ПДЧ, 18мм. Държим да отбележим, че вие не виждате просто зелено и жълто във визуализациите на нашия проект – това са Киви и Шафран, на Егер, производител на мебелни плоскости. Частта с цветята е ПДЧ на Декорини и би трябвало да е предназначена за девойката в семейството, но хубавото е, че всички цветове са достатъчно свежи и красиви, за да могат да се ползват от всеки. 

Бюрото използва наличното място в ъгъла, като напълно е подчинено на властелина в стаята – радиатора. Всички чупки в бюрото са съобразени именно с него, и неговия вентил.  Постарахме се да не пречим на топлината и регулирането на вентила, но в същото време оставихме и достатъчно място за плот на бюрата. Столовете са два, за 2 деца, но третото дете е още бебе, а като порасне – ще се редуват да учат. За всяко дете обаче е предвидено чекмедженце за ученически принадлежности.

Над бюрото етажерката отново е разделена за 3 деца, като има възможност на нея да стоят и по-високи книги. Между вратата и бюрото може да се добави бяла дъска за писане и рисуване с цветни и черни маркери, или просто да остане така , както е. 

Реализацията на проекта предстои, а когато се случи – ще се радваме да споделим с вас и готовите мебели. А дотогава, желаем щастие на децата и цялото семейство!

   Разгледайте галерията с 3d визуализациите на проекта “Детска стая Хриси – двуетажни легла за 3 деца”.  Материал – ПДЧ, МДФ и масив, цвят и размери – по желание на клиента, проект – студио DY’SIGN.