Блогът на Апостол Апостолов :: НЯМА ДЪРЖАВА ЛИ?!. . .

1
385
Добави коментар
tocco
tocco

06:05 – НЯМА ДЪРЖАВА ЛИ?!…

                                                                    ЕТО ТОВА Е!

 

 

Държавата насочва 4.5 млрд. лв. в подкрепа на заетостта и бизнеса у нас. Това обяви на извънреден брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов.

 

„В това число капитализираме Българската банка за развитие с 500 милиона лева. Заделени са половин милиард, които на практика служат за гаранции на бизнеса да взема капитал в размер на 2.5 млрд. лв.“, посочи Борисов.

 

200 млн. лева са насочени за безлихвени потребителски кредити до 1500 лв. за лица в неплатен отпуск при запазване на трудовите взаимоотношения.

 

Според Борисов разходите за изплащане на помощи за запазване на работните места в засегнатите сектори, от които 60% покрива държавата, а останалите 40% – работодателите, ще надхвърлят 1 млрд. лв. 

 

Правителството отделя още 500 милиона лева за увеличените разходи за заплащане на системите на Министерството на здравеопазването, Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната.

 

50 млн. лева ще гласува кабинетът за най-нуждаещите се пенсионери за великденски надбавки, стана ясно още от брифинга днес.

 

Премиерът още веднъж повтори, че фискалният резерв няма да се отваря засега.

Плащането на данъци се отлага до 30 юни. 

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.