Тюркоаз – свещеният камък на защитата и късмета

5
194
Добави коментар
GrigorB
GrigorB

Тюркоаз

CuAl6(PO4)4(OH)8.4H2O

Тюркоазът с неговия нежен, но наситен цвят лесно привлича нашето внимание. Какво в същност ни носи той и за какво са го използвали нашите предци?

ИМЕ:  от Турция. Fayruz (на арабски „Щастливият камък“), турски камък, Thyites (старогръцки), Камъкът на Венера, Талисмана на боговете

ГЕОЛОЖКИ ДАННИ: От светлосин до синьозелен, непрозрачен.Има и жълто-зелен Китайски Тюркоаз. Твърдост: 5 – 6.

ЗДРАВЕ: Подходящ при страхови неврози,пази организма от болести и вредни влияния на околната среда.При нервни и психически разстройства.

АСТРОЛОГИЯ: За всички,но предимно зодиите Скорпион, Стрелец, Риби,Лъв, Близнаци, Телец

АМУЛЕТ: Свещен камък на Тибет. Камък на фараоните. При Маите символизира Бога Небе. Предпазва от бури, страх, отрова на гърмящи змии. Тюркоазът е бил известен винаги като камък на здравето, щастието и успеха.Според арабите при изневяра от жената камъка потъмнява.Камък на Късмета.НОСИ ЛЮБОВ

НАХОДИЩА: Китай, Южна Америка, Африка, Европа, Чили, Тибет.

ПЛАНЕТИ: Венера, Нептун.

ЕЛЕМЕНТ: Земя

 

Тюркоазът е свещен камък за много индиански племена. Индианците навахо използват тюркоаз и корали в създаването на пясъчни картини за дъжд ,плодородие и късмет. Те носят и масивни бижута от тюркоаз за защита от лоша съдба и врагове и за привличане на късмета.

Комплект колие, гривна и обици модел Standart Long

В Северозападна Америка тюркоазът се слага под пода, когато една къща се строи или подновява,за да привлече добрия късмет, местните жители държат тюркоаз във всяка стая. Големите бижута и нагръдници от тюркоаз са символ на власта и знанията на шаманите при племето Апачи. Други американски народни поверия твърдят,че тюркоаз се носи за да се гарантира точен изстрел, победа и оздравяване.

Фън шуй дръвче-свещник тюркоаз Мачиески свойства на тюркоаза

Той е защитен камък. Талисмани от Тюркоаз съхраняват от навахо като мощен настойниците срещу негативните магия.

Той е силен защитен камък. Талисмани от Тюркоаз носят от навахо като мощен амулет за всеки човек и племето като цяло срещу негативна магия и врагове. Според традициите на индианците тюркоазени пръстени се носят, за да се предпазим от зли очи, болест, змии, отрови, насилие и инциденти при път , и всякакви опасности. За да не „претоварват“ енергийно камъните, те носят по няколко пръстена, всеки наречен за отделна защита.

Фън шуй дръвче тюркоаз Color

Конниците и воините са носели тюркоаз да се предпазят от падане и рани . За тази цел той се монтира в злато. Те са слагали и второ малко парче върху юздите и седлото за да осигурят защитата на коня. В днешно време Тюркоаза е ценен амулет за пътниците, шофьорите и пилотите, особено при полети или в райони с размирици.

За Привличане на Късмета

Тюркоазът се носи като талисман за късмет и Пари, но освен това древните народи имат много магии с тюркоаз за богатство.

Ритуал на Апачите за късмет с тюркоаз гласи : „Направете този ритуал няколко дни след новолуние, когато на небето се вижда първият лунен сърп. Не гледайте Луната, докато не настъпи полунощ. Задръжте тюркоазеният амулет, който ще носите- може да е бижу или камък в ръката си. Визуализирайте си магически каквото ви трябва.После погледнете към Луната. Тогава пак върнете погледа си към тюркоаза. Магията е започнала. Носете амулета със себе си, докато късмета (парите) пристигнат.“

Арабите правят магия за привличане на пари, като се поставя колие или гривна от тюркоаз около зелени свещи и визуализирате желаното богатство.

Много и различни поверия свързват Тюркоаза с любовта и приятелството. Древните народи подарява ли тюркоаз на любимия човек.Тюркоаз се държи в дома за семейна хармония. Според предание в Турция тюркоаз се подарява на жена под формата на пръстен и ако цвета на камъка потъмнее, то жената изневерява. Според индийска традиция Тюркоаза помага да намерите приятели и да бъдете уверен и спокоен.

Вярвания за Тюркоаза и Здравето

В много култури Тюркоаза се счита и за лечебен камък. Ползвали са го да подобрява зрението, облекчава треската и намалява главоболието. Когато шаманът е лекувал с тюркоаз го е притискал към болни или проблемни части на тялото, и визуализирайки заболяването го е „вкарвал мислено в камъка“. Водата в която е бил потопен Тюркоаз се пие за пречистване и оздравяване.

Тюркоазени пръстени и висулки се носят за насърчаване и защита на здравето. В Магията сини свещи заобиколени с тюркоаз помагат за визуализация за ускоряване на оздравителния процес. Камъкът се носи за предотвратяване на пристъпи на мигрена.

МОЛЯ, не замествайте лекарските предписания с използването на тюркоаз!

Интересен е факта, че тюркоаз носен допрян до кожата на болен човек променя цвета си, потъмнява и леко пожълтява.

Както всички останали сини камъни, тюркоаза пази от „лоши очи“ и се носи за привличане на щастието.

Комплект бижута Рак – Корал, опал, аквамарин и тюркоаз Тюркоазът и Зодиите

Променливия, силен и мистичен Тюркоаз не напразно се свързва със зодия Скорпион. Той носи на тази зодия защита, късмет и любов. Подходящ е също за зодиите Водолей, Риби и Рак и носи късмет на Козирог и Стрелец.

Ако искате да разгледате или закупите бижута от тюркоаз, можете да го направите тук: Бижута от Тюркоаз

Статията е подготвена от Rosie Avenue -Уникати от Полускъпоценни камъни  Бижута Rosie Concept

 

Ако статията Ви е харесала, молим да я споделите, за да достигне повече хора!