Как бизнеса да печели по време на криза? ⋆ Поддръжка на Facebook страници, Дигитален Маркетинг, Дигитална реклама DigitalMark…

1
186
Добави коментар

Кризисни ситуации е имало и ще има винаги.  В цял свят ситуацията в момента се изостри.

Важно е как бизнеса ще се приспособи.
Технологиите оказват и все повече ще оказват влияние върху бизнеса. В момента той е главно в Интернет, защото друг избор няма. Физическите обекти са затворени и за да оцелее бизнесът трябва да се дигитализира.

Единствените бизнеси, които работят днес в състояние на глобална криза, са тези, които са в Интернет и в смартфоните на хората, под формата на сайтове за поръчки и приложения.

Тенденцията в последно време е всеки бизнес да започне своята дигитализация и максимално бързо да премине в Интернет.

В момента всякакви компании на безумни и безобразни цени, кои оправдани, кои не, ще започнат да бълват сайтове, магазини и приложения. Съветът ни е да се обърнете за подобни услуги към доказали се вече компании и да не се хвърляте на възможно най-ниската цена!

Това, че ще имате сайт, не означава неминуемо, че поръчките Ви ще завалят. За да се случи това, трябва да се обърнете към компания, която е специализирала в областта на дигиталния маркетинг и има зад гърба си солиден опит в провеждането на: рекламни, дигитални и интернет кампании в социални мрежи, Google, Facebook, Instagram и др. По този начин бизнесът Ви ще получи начален старт oт предлаганите услуги на компания, занимаваща се с дигитален маркетинг. От техните услуги ще имате нужда практически постоянно, ако искате наистина да печелите от своя онлайн бизнес.

За да спестите от разходите си, Ви препоръчваме да се обърнете и към компания, която сериозно се занимава с оптимизация в областта на Интернет, така нареченото SEO.

Ако сайтът или електронният Ви магазин се намира на втора страница при търсене в глобалната търсачка Google на ключовите думи, които ще Ви донесат пари, то парите, които сте дали за изработка на сайта или магазина си сте ги хвърлили на вятъра. И това е съвсем логично!
Замислете се, колко сайта сте посетили лично Вие, намиращи се на втора и трета страница на предлаганите от Google резултати.

Най-големите SEO експерти, твърдят че, ако сайтът Ви се намира на втора страница, то изобщо сте извън бизнеса!

Именно тук ще помогне качествената оптимизация на Вашия сайт или магазин, освен ако не сте предвидили солиден рекламен бюджет, за да се показва той най-отгоре, като реклама над търсените резултати.
А, това струва много. За някой ключови думи или словосъчетания, цената за реклама стига до десетки левове.
Именно за това качествената оптимизация е безценна за всеки бизнес, който се намира в Интернет.

Крайно време е бизнесът да разбере, че неговото бъдеще, а вече и настояще са в глобалната мрежа и в телефоните на хората. Бизнесът го разбра по възможно най-тежкия начин, именно благодарение на застигналата ни световна криза.

Тенденция е бум в областта на електронната търговия в последните дни. Всеки бизнес ще се втурне в надпреварата за „негово величество Клиента“ в Интернет. За това Ви съветваме да се обърнете към специалисти, които да направят, така че Вашата инвестиция да оправдае целите и средствата си.

Нека направим една проста сметка, ако наемете качествено помещение, например в Мол, то ще ви се наложи да плащате не по-малко от 4-5 000 лв. на месец, като наем.
В рамките на половин година, този бюджет, ако бъде инвестиран в качествена компания, която да изработи за Вас електронен магазин (онлайн магазин), да го оптимизира и да се заеме изцяло с неговото SEO и дигиталния му маркетинг, то Вие в рамките на 3-6 месеца ще сте възстановили инвестицията си и вече ще сте със завидна печалба.

Ако вече притежавате собствен онлайн магазин или сайт за поръчки, то специалисти по SEO оптимизация и дигитален маркетинг биха могли да направят така, че да сте на печалба буквално в рамките на броени дни и поръчките да завалят.

Единственото опасение на бизнеса е, че се е напатил от „специалисти“. Това не означава, че дигиталния маркетинг правилно планиран и най-вече проведен – не работи. Това го доказват множество компании, сред които са най-големите. Те именно за това са големи, защото виждат уникалните възможности на дигиталния маркетинг за достигане до най-ценните клиенти – таргетираните, отсяти клиенти, хората, които са готови да похарчат парите си в техните електронни магазини, сайтове за поръчки и др.

Решението на бизнеса за преодоляване на кризата и неговото бъдеще е максимално бързата дигитализация и редовното ползване на професионални услуги в областта на SEO и дигиталния маркетинг.