Правят PCR тестове за COVID-19 в болница „Токуда” :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,...

Правят PCR тестове за COVID-19 в болница „Токуда” :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят,...

PCR тестове за откриване на COVID-19 вече се правят в  „Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда”, съобщиха от лечебното заведение.

Оттам препоръчват  тестовете да се правят след консултация и назначение от лекар. Това се налага поради спецификата им и използването им в зависимост от времето на заразяване с инфекцията и наличието на симптоми. 

PCR (Polymerase Chain Reaction) означава полимеразна верижна реакция. Този тест се приема за златен стандарт за установяване на инфекция с коронавирус. Той е генетичен и открива вирусните частици, преди организмът да е изработил антитела, поясниха вирусолози.

Препоръчва се той да се направи на третия-петия ден след появата на симптоматиката. При липса на симптоми, изследването може да даде фалшиво отрицателен резултат, тъй като в началото на заболяването броят на вирусните частици може да е недостатъчен.

Добре е повече хора с грипоподобна симптоматика също да се тестват, защото много млади хора изкарват по-леко...
Прочети цялата публикация

Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност